Hem Vinvärlden Press-lunch med Andrew Murray och Chad Melville

Press-lunch med Andrew Murray och Chad Melville

av Christoffer Enquist

För bransch: Team Divine välkomnar dig till en 2-rätters lunch och provning med vinmakarna Chad Melville, Santa Rita Hills och Andrew Murray, Santa Ynez Valley.

Divine

Vart: Restaurang Kommendören
När: måndagen den 3 februari kl. 13-15

Vi provar följande viner:
Andrew Murray Tour les Jours Syrah 2016
Andrew Murray Enchenté White Roussane, Grenache Blanc 2016
Melville SRH Pinot Noir 2016
Melville SRH Syrah 2016
Melville Inox Chardonnay 2018

Melville Estate äger 36 ha och om många producenter hävdar att “vinet görs i vingården” så är det 100% sanning här. Frukten skördas alltid nattetid, sammanlagd jäsningstid med maceration etc. är en månad, sedan förs vinet över i neutrala fat där det lämnas ifred ända fram till buteljering. De använder inga pesticider i vingårdarna och odlar senap, luktärter mm mellan rankorna för att på naturlig väg göra jorden mer näringsrik samt att förhindra vatten från att avdunsta. Chad Melville har arbetat sida vid sida med sin far under många år som ansvarig för vingårdarna och i december 2015 tog Chad över ansvaret även som vinmakare. Nu kommer han till Sverige för att berätta om framtiden, vikten av att värna om naturen, sin filosofi i arbetet och vad som skiljer honom från sin far.

Andrew Murray har varit enbart och nästan maniskt fokuserad på att göra Syrah i över 20 år. Andrew förälskade sig i Rhônedruvorna och främst Syrah när han reste runt i Frankrike på 80-talet. Han lämnade sina studier på Berkeley och åkte till Australien för att studera Syrah/Shiraz ännu mera och stannade i 15 månader. Därefter studerade han vid UC Davis enology och vinodlings program. Efter studierna så grundade han sitt vineri som han för enkelhetens skull kallade Andrew Murray Vineyards. Han håller till i Santa Ynez Valley som passar hans uppfattning om hur syrah skall smaka.

Varmt Välkomna önskar vi på Divine

OSA till: lasse.solum@divine.se  Meddela även eventuella allergier

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING