Hem Whisky & Bourbon Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

Prisbelönt fransk gin lanseras i Sverige

av Livets Goda


Nu lanseras Citadelle Gin som beställningsvara på Systembolaget i Sverige. Det är den franska producenten Maison Ferrand som står bakom ginen som producerats i Frankrike sedan 1996. Perfekt för höstens Gin och Tonics eller varför inte tillsammans med ostron.

Citadelle har en rik smak som bygger på tre karaktärsdrag: enbär, citrus och kryddighet. Enbär är grund ingrediensen i Citadelle, citrusen är den kompletterande ingrediensen som lyfter enbäret och den kryddiga smaken från peppar, muskotnöt och kanel bjuder på en ny dimension.

– Gin är en spritdryck som är och fortsätter vara en av de mest populära i Sverige. Citadelle Gin har fått fantastisk fin uppmärksamhet internationellt och det känns otroligt kul att kunna lansera en sådan högkvalitativ gin i Sverige, säger Karl Wennberg, Portofolio Manager Spirits, Spring Wine and Spirits.

Sedan Citadelle lanserades 1996 har ginen vunnit över 60 priser som exempelvis “Årets spritdryck” på 2017 World Spirit Awards samt “Världens bästa gin” och “Gin Grand Master” i London. Dryckens flaska har inte heller undgått uppmärksamhet då den vann första pris på Spirits Design Master 2017.

Fakta Citadelle Gin
Ursprung: Frankrike | Producent: Maison Ferrand | Vol: 70 cl | Alkoholhalt: 44%| Artikelnummer Systembolaget: 82468 | Pris: 399 kronor |
Finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING