Prisbelönta Andreas Edlund ska utveckla eventköket på At Six

At Six Head Chef Andreas Edlund, foto av Marcus Crépin Sundström
 

At Six på Brunkebergstorg i centrala Stockholm firar ett år i mars och har sedan starten haft ett stort fokus på att leverera helhetsupplevelser för sina gäster, och i de helhetsupplevelserna är mat en viktig del. Därför väljer nu hotellet att anställa en Head Chef med ansvarar för eventköket och de smakupplevelserna men också för att organisationen håller en nivå som överträffar förväntningar. Andreas Edlund kommer närmast från sju år i Pontusgruppen där han haft flera olika Head Chef-roller. Bland annat har han varit köksmästare för event och catering i gruppen med allt från tvådagarsbröllop för 140 gäster ute på landsbygden till intima middagar på yachts. Han har även deltagit i Svenska Bocuse d’Or-uttagningen under flera år, vunnit Årets Unga Kock 2011 och arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

“Jag gillar att jobba med stora events och tillställningar, det är en häftig organisation bakom och kräver mycket av mig som kock. Sen är det ju allt som oftast maten gästerna pratar om och det de kommer ihåg, därför är det kanske maten som är viktigast. Och med det tankesättet vill jag verkligen gå in i den här rollen; ambitionen är att maten vi serverar på At Six ska vara den där avgörande faktorn, den ska överträffa alla förväntningar.” säger Andreas Edlund, Head Chef på At Six.

Under året som At Six har varit öppet har hotellet och dess eventyta bland annat huserat flera stora evenemang, det största med cirka 1100 gäster. Några av de mer publika tillställningarna har varit EAT Foundations årliga middag och galan Årets VD.

Med från öppning har Head Chef Christoffer Rosén varit, han har ansvaret för a la carte-restaurangen Dining Room som bland annat blivit omnämnd som en av fjolårets bästa restauranger i sin klass av Svenska Dagbladet. Dining Room At Six stoltserar med frukost och middag sju dagar i veckan, lunch på vardagar och Punch Brunch på lördagar, där bjuds gäster på liveband, punch bowls och en flamberingsvagn som cirkulerar restaurangen.

“Jag är verkligen stolt över vad Christoffer i Dining Room, och Josefine som Head Pastry Chef på vårt egna bageri och konditori, har uppnått på det året vi har haft öppet och jag är förväntansfull på att se hur Andreas kommer utveckla och verkligen driva vårt eventkök framåt och uppåt, till den allra högsta nivån. Vi har format ett riktigt starkt team nu och det ska bli kul att laga ännu mer mat och bakverk tillsammans.” säger Andreas Askling Executive Chef på At Six.