1

Prisbelönta Bunnahabhain lanserar en toppwhisky i exklusiv upplaga (vigd åt Skandinavien)

Nu lanseras Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask, en tolvårig whisky som är många whiskykännares dröm. En single malt whisky av högsta kvalitet från den mytomspunna ön Islay utanför Skottlands kust. Den begränsade upplagan är endast tillägnad den skandinaviska marknaden varav enkom 170 flaskor kommit till Sverige.

Whiskyn Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask har slutlagrats i Bunnahabhain bukten med slutfinish i 36 månader på ett utsökt franskt Muscat Hogshead fat. Därefter har den tappats på flaska för att sedan släppas endast på den skandinaviska marknaden. I Sverige finns endast 170 flaskor av den här rariteten som är en cask strength.

”This exquisite dram has all the elegance of French muscat and sweet nuttiness of Bunnahabhain, bottled at the perfect point of its maturation, at cask strength, for the greatest flavour and mouth feel.” Andrew Brown, Distillery Manager

Det är otroligt roligt att vi fått möjligheten att lansera en whisky framtagen enbart för Skandinavien. Det är första gången den släpps i Sverige och jag tror och hoppas att alla whiskyälskare i vårt avlånga land kommer tycka det här är något speciellt, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager för Bunnahabhain på Altia.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask lanseras den 21 juni i Systembolagets beställningssortiment.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask
Ursprung: Islay, Skottland
Artikelnr: 52646
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 56,5% (Cask Strength)
Pris: 1999kr