Hem Vinvärlden Prissänkt riesling från Weingut Fritz Ekkehard Huff hos Winefinder

Prissänkt riesling från Weingut Fritz Ekkehard Huff hos Winefinder

av Livets Goda

Livets Goda om 2016 Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken, 90 poäng
Snyggt instegsvin med honungstropisk fruktighet med inslag av ananas, persika och citrus, med syrliga vindar i ungt landskap. Bra styrning och juicy fäste som sätter sig bra i gommen. Balanserad, rak och tydlig. Torrt avslut med hyfsat frukthäng. 

Mer provat från Weingut Fritz Ekkehard;

2016 Weingut Fritz Ekkehard Huff The Yellow Bird Sauvignon Blanc, 149 kr, 90 poäng
Ett klart och krispigt vin med rik syra, lime, grape, krusbär, ananas och apelsin. Rak, driven, spritsig och sprallig, men ändå återhållsam på samma gång. En sauvignon blanc med vindar från riesling med skön mineralitet och som kittlar skönt i kistan. Okomplicerat och gott.

2015 Weingut Fritz Ekkehard Huff Schwabsburger Riesling Trocken, 169 kr, 91 poäng
Schwabsburg är beläget mellan Oppenheim och Nackenheim i närheten av Rhein. Petroliumhint avger viss mognad i frukten som sprider sammansatta inslag av lime, citrus och grape liksom toner av rabarber och krusbär. Med andra ord en riesling som är fostrad i det stenmineraliska trädgårdslandet. Rullande krydda i
finishen som lägger sig långt ut på tungan, ger karaktär och skapar en silkig tanninstruktur tillsammans med en rund syra. Tilltalande distinkt juicy och torr, fräsch elegans.

Huff Niersteiner Pettenthal Riesling, 289 kr, 92 poäng
Pettentahl hittar vi i området som kallas för Roten Hang i Nierstein. Här består gjorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Torr silkig rieslingsötma präglar detta vin, som i övrigt skänker en trevlig stund. Bra syra med mogen frukt och inslag av krutmineralitet, karamelliserad fruktighet som är doppad i honung och en svag strimma petroliumhint. Smågod, elegant och trevlig.

2015 Weingut Fritz Ekkehard Huff Rabenturm Niersteiner Schloss Schwabsburg Riesling, 269 kr, 92 poäng
Rabenturm har sitt vingårdsläge i Schloss Schwabsburg, där gamla vinstockar växer på en röd kalkrik skifferjord. Typiska rieslingdrag med syrliga och mineraliska andetag. Omfångsrik med bra kraft och charmerande beska i frukten som bär inslag av honungsslungade äpplen, päron, citrus och persika. Ett riktigt gott vin med ung fräschör, samtidigt som frukten uppvisar en mognad.

Vinerna från Weingut Fritz Ekkehard Huff finner ni hos Winefinder här >>

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING