Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Prisvärd husman är höstens vardagsräddare

Prisvärd husman är höstens vardagsräddare

av Livets Goda

Prisvärd husman: Vardagen är här – och med den skola, jobb, träning, läxor och däremellan ska middagen handlas och lagas. Fredagskocken har tagit fram prisvärda och smaksäkra versioner av våra mest omtyckta vardagsrätter med Lithells husmansfavoriter! Alla under 100 kr/4 portioner, den mest prisvärda bara 7,50 kr/1 portion.

Prisvärd husman

Prisvärd husman

Att komma på vad vi ska äta är ofta den stora frågan. Sen ska vi ha tid att handla och laga maten. Och pengarna ska räcka. Många befinner sig i en tuffare ekonomisk situation till följd av osäkra tider och prishöjningar. I en Novus-undersökning beställd av Lithells uppger hela 7 av 10 att de har ändrat sina matvanor på grund av ökade matpriser.*

Blodpudding och falukorv – hjältar i vardagen
Det är svårt att slå klassiker som blodpudding och falukorv när man vill ha snabb, god och enkel mat som är prisvärd och går att variera i oändlighet. Fredagskocken Mattias Larsson har tagit fram sex inspirerande vardagsrecept med Lithells klassiska blodpudding och falukorv.

Blodpudding & rödbetssallad: rödbeta, fetaost och nötter på en bädd av gröna blad tar plats bredvid
Lithells blodpudding. 75 kr/4 portioner.

Blodpuddingpanna: baconstekt kål och picklad rödlök serverad med Lithells blodpudding och en klick keso. 47,50 kr/4 personer.

Prisvärd husman

Prisvärd husman

Stjärnornas blodpudding: Lithells blodpudding med stjärnglans kombinerad med en färgglad kål- och äppelsallad och ett lent äppelmos. 30 kr/4 portioner.

Korvsstroganoff: en godare stroganoff där Lithells falukorv får sällskap av rotsaker och röda linser. 75,50 kr/4 portioner.

Falukorvspizza: en ny fredagsfavorit, Lithells falukorvspizza. Snabbt, enkelt och väldigt gott. Dessutom lätt att laga tillsammans med hela familjen. 95 kr/4 portioner.

Falukorvsplåt: smidigt när allt lagas på samma plåt – Lithells falukorv och rotsaker med en härlig ostkräm. 81 kr/4 portioner.
Pris/4 portioner

Recepten finner man på Lithells hemsida HÄR 

gäller inköp i dagligvaruhandeln augusti 2023 och är avrundad till närmsta 50-öring.

*Novus, Atria matpriser och kostvanor 2023-02-23. Undersökningen är genomförd via webb-intervjuer i Novus  lumpmässigt rekryterade Sverigepanel, vilket garanterar representativa resultat gällande kön, region och ålder.

RELATERAD LÄSNING