Hem Nyheter Prova kroppkakor

Prova kroppkakor

av Livets Goda

Kroppkakor är en fantastisk maträtt som många helt har missat eller glömt bort. I vissa delar av Sverige är kroppkakorna ett självklart inslag i vardagen – medan andra delar av Sverige inte uppmärksammat denna goda maträtt. Här kommer det beskrivas varför kroppkakor är ett utmärkt inslag i vardagen och även tipsa om lite annat som rör hushållet och matlagning. Så läs vidare om man vill ha ny inspiration i hushållet!

Artikeln är i samarbete med Kroppkakor

Kroppkakor – enkelt och gott

Kroppkakor ska enligt grundreceptet enbart bestå av potatis, fläsk och lök. Det är enkla ingredienser som tillsammans skapar en smaksensation. Om du inte vill laga kroppkakorna själv så finns det utmärkta restauranger som serverar kroppkakor.

Att laga kroppkakor kan vara ett bra alternativ för att förnya sig i köket. Men det finns även många andra sätt. Du kan till exempel köpa lite nya prylar till köket som gör det roligare och enklare att laga mat. En hushållsassistent är exempelvis ett bra redskap som gör det roligare och trevligare att laga mat. Men den kan då såväl knåda som blanda och göra mycket mer, samtidigt som du gör något annat.

Varieriation i köket

Variation är A och O när det gäller matlagningen. Det blir roligare och mer inspirerande att laga mat om du varierar dig i matlagningen. Dessutom mår kroppen bra av varierad kost. Det är inte bra att äta för mycket av samma sak.

Att lägga ner tid och omsorg på matlagningen innebär ofta att det blir nyttigare mat. Då blir det inte lika mycket snabbmat och halvfabrikat. Det är bra att laga mat från grunden utifrån nyttiga råvaror. Det brukar dessutom bli betydligt godare.

Så lycka till med att prova kroppkakor och att variera dig mer i din matlagning. Det finns, som vi nämnt här ovan, massor av sätt att göra matlagningen roligare och mer inspirerande. Med våra goda råd går det säkert bra.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING