Qatar Airways utvecklar sitt vinsortiment ytterligare och presenterar sin nya Master of Wine, Anne Krebiehl. I denna prestigefyllda roll kommer hon att vidareutveckla flygbolagets exklusiva vinupplevelser, och säkerställa högklassig lyx för passagerare på 12 000 meters höjd.
Anne Krebiehl är en av drygt 400 personer i hela världen med den prestigefyllda titeln Master of Wine. Med lång erfarenhet, kunskap och expertis inom vin och dryck kommer Anne Krebiehl ansvara för att noggrant kurera och säkerställa ett högklassigt vinerbjudande ombord på Qatar Airways.
Det nya vinsortimentet utvecklas med hänsyn till de unika utmaningar som uppstår vid flygresor på hög höjd, där faktorer som låg luftfuktighet och förändrat kabintryck påverkar passagerarnas smakupplevelser och förmåga att uppfatta subtila smaker. För att säkerställa en optimal smakupplevelse samarbetar man med ledande vingårdar för att utveckla unika blandningar som framför allt fungerar bra på 12 000 meters höjd. Dessutom prioriteras användningen av innovativa och hållbara förpackningslösningar för att minska miljöpåverkan.
Rollen som Master of Wine innebär omfattande vinprovningar, inklusive en årlig blindprovning av över 1 000 flaskor från hela världen. Qatar Airways är fast beslutna att välja sina viner enbart baserat på smak, snarare än etiketter, poäng eller pris – vilket resulterar i ett varierat och unikt urval ombord. Qatar Airways har under de senaste åren regelbundet placerat sig bland de tre bästa flygbolagen i världen när det gäller vinsortiment ombord, som bland annat uppmärksammats av utmärkelser som Business Traveller’s “Cellars in the Sky” och Global Traveller’s “Wines on the Wing”.
Qatar Airways strävar efter att erbjuda sina kunder en minnesvärd och lyxig gastronomisk upplevelse, och Master of Wine kommer att arbeta nära flygbolagets prisbelönta kulinariska team för att noggrant matcha viner med måltider ombord. Dessutom kommer Master of Wine att skapa engagerande utbildningsmaterial till kabinpersonalen för att säkerställa högsta serveringsstandard på 12 000 meters höjd.
– Jag är överlycklig över att ansluta till Qatar Airways, världens bästa flygbolag, som ny Master of Wine. Jag tror verkligen att goda viner och mat är nyckeln till att njuta av livet, även på 12 000 meters höjd. Jag ser fram emot att använda min expertis för att bidra till att erbjuda den bästa möjliga kundupplevelsen ombord och hjälpa till att stärka Qatar Airways kundnöjdhet och lojalitet, säger Anne Krebiehl, Master of Wine på Qatar Airways.
Tidigare under november lanserade Qatar Airways även sina nya menyer för måltider ombord i Europa, med fokus på färska och säsongsbaserade ingredienser. Menyerna är designade för de kalla vintermånaderna i Europa, och innehåller noggrant utvalda vinterprodukter som brysselkål, sötpotatis och squash, samt säsongsfrukter som päron och tranbär. Qatar Airways menyer byts ut ungefär en gång per kvartal i takt med säsongerna.
Snabba fakta
Qatar Airways serverar varje år cirka:
- Fyra miljoner glas champagne ombord
- 1,4 miljoner flaskor rödvin ombord
- 200 000 portioner kaviar i Business Class (sedan introduktionen på utvalda rutter i augusti 2024)