Quinta do Ameal visar loureiro-druvans sanna potential

Niklas Jörgensen 27 Jun, 2018
Vin Premium Det är ingen lätt väg han valt att vandra, Pedro Araújo. I en region som i folks ögon domineras av volymviner så kan uppförsbacken bli lite väl brant emellanåt för producenter som valt den motsatta riktningen, det vill säga kvalitet. I Pedros fall underlättar det säkerligen inte heller av att han sedan många år driver sina vinodlingar ekologiskt, utan besprutning och gödning, och att han satsat allt på loureiro, en druva som få utanför Portugal hört talas om. Tålamod kryddat med en av vinmakandets mest essentiella ingredienser har dock fått honom att envetet fortsätta; passion. Livets Goda fick en längre pratstund med loureiros sannolikt främste förespråkare, mannen bakom Quinta do Ameal i Vale do Lima, en av Vinho Verdes nio underregioner.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Dags för vårens mat- och dryckesevent

Whisky och Bourbon 29-30 mars är det dags för årets första – och…
21 Feb, 2019

Nobelvinet Cigalus Rouge i ny inbjudande årgång

Vin För andra gången på blott fem år föll valet på…
20 Feb, 2019

En barbera som din bolognese kommer älska

Vin Tiden då det där med kooperativ i vinbranschen hade en…
20 Feb, 2019

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet