Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Livets Goda 12 Jun, 2019
Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering i toppklass för multimiljonbelopp – en del av Radisson Hotel Groups största satsning i Norden någonsin. I samband med sitt 35-årsjubileum tar hotellet nu steget in i en ny era och blir en elegant mötesplats med direkt access till storstadens utbud från sitt centrala läge intill Stockholms Centralstation på Vasagatan.

Det är inga nätta summor det handlar om när nordens ledande, internationella hotellkedja drar igång ett renoveringsprojekt. Redan år 1960 öppnade gruppen sitt första hotell i Norden och i dagsläget har man ett sextiotal enheter. Som en del av Radisson Hotel Groups pågående omtag om den nordiska marknaden investeras €110 miljoner från det egna kontot, samtidigt som fastighetsägarna går in med en ansenlig summa för att delta i förädlingen. Det är det mest omfattande renoveringsprogrammet som man genomfört i Norden. Målet är att skapa hotellupplevelser som levererar en internationell standard med branschens bästa service och framtidens hospitality.

– Vi vill ge våra gäster ännu bättre hotellupplevelser på våra nordiska hotell. I dagsläget har vi färdigställt bland andra Radisson Blu Scandinavia Hotel i Oslo, Radisson Blu i Bodø, Radisson Collection Royal i Köpenhamn, Radisson Collection Strand i Stockholm och nu även Radisson Blu Royal Viking i Stockholm. Hotellen ser bättre ut, maten smakar ännu bättre och servicen har höjts från en redan hög nivå, säger Tom Flanagan Karttunen, Area Senior Vice President Northern Europe, Radisson Hotel Group.

Hotellkedjan samarbetar med branschens ledande designers, arkitekter och konceptutvecklare, bland annat Snøhetta, LINK Arkitektur och Wingårdhs för att genomföra den omfattande uppgraderingen i Norden.

Vi arbetar med de bästa i branschen då de vågar överraska och ge gästerna mer än de förväntar sig. Vi vill erbjuda våra gäster internationell design med en lokal twist när de besöker våra hotell i Norden, säger Tom Flanagan Karttunen.

Radisson Blu Royal Viking Hotel i detalj
Det är den välrenommerade spanska arkitektstudion Proyecto Singular som fått det prestigefulla uppdraget att omvandla Radisson Blu Royal Vikings 459 rum, 15 mötesrum – varav de största rymmer 150 personer, lobby med en bar om 200 kvadratmeter och restaurangen Stockholm Fisk, samt poolområde, HIGH, the Cocktail Social Club med panoramautsikt från nionde våningen, inklusive frukostmatsal för 300 personer, samt atrium som rymmer 535 personer vid evenemang.

På Radisson Blu Royal Viking kommer gästerna nu till en toppmodern mötesplats i internationell design. Här sätter vi gästupplevelsen och funktionen i fokus i en genuin och välkomnande atmosfär, säger Maria Tullberg som nyligen tillträdde som vd i tillägg till sin befintliga tjänst som vd för det närliggande Radisson Blu Waterfront Hotel samt Stockholm Waterfront Congress Centre.

I arbetet har Proyecto Singular tagit fasta på ord från författaren Maya Angelou som sagt ”Jag har lärt mig att människor kommer att glömma vad du sagt, människor kommer att glömma vad du gjort, men människor kommer aldrig att glömma hur du fick dem att känna”.

Med känslan som kärna i 360-omvandlingen av Radisson Blu Royal Viking har man tillsammans skapat en cityhubb med intentionen att ge liv åt rum där gäster kan dela givande stunder i en social och välkomnande miljö. Basen i designen har rötterna i Medelhavet. Växter, naturliga toner och varma material skapar en sofistikerad och elegant atmosfär.

Rum med utsikt över Stadshuset
Rummen är uppdaterade med ljusa väggar, moderna paneler i mörkt trä och vackra ljusarmaturer. Nätverket Young Art, som lyfter fram den nya konstnärsgenerationen och utmanar gränserna för den traditionella konstmarknaden, har tillhandahållit konst från talangfulla, unga konstnärer som harmoniserar med moderna möbelval, varma tyger, mässing och svart metall. Även teknologin är optimerad och Chromecasts har placerats i varje rum vilket möjliggör streaming av ljud- och videofiler till en HDTV. Badrummen har klätts i vit sten från golv till tak, förhöjts med konst och optimerats med funktionell belysning och de modernaste bekvämligheterna.

Frukostmatsalen och hotellets omtalade atrium hat lyfts med uppdaterade trägolv, sammetsstolar i duvblått och bord av mörk sten. Strax ovanför gästernas huvuden svävar stora, effektfulla ljusinstallationer. Väggarna tycks försvinna i spegelglas och praktfull växtlighet som sträcker sig mot glastaket, vilket skapar en svindlande rymd. Här arrangeras även evenemang för upp till 535 personer.

Lobbybar
Lobbyn
har förädlats genom ljust stengolv med skarvar i mässing. Taket tycks eleveras genom infällda speglar och väggarna har öppnats upp mot Stockholm Fisk Lobbybar med moderna vikväggar av glas och industriell metall. Lobbybaren är en samlingspunkt med närhet till allt som storstaden erbjuder med generösa öppettider för både hotellgäster och stockholmare. Här kan man njuta av bland annat ostron och en Dry Martini i förbifarten, alternativt en lite mer omfattande barmeny som serveras till 23:00 alla dagar. Därefter serveras en begränsad meny, men här finns mat och dryck att tillgå dygnet runt.

Inspirerande ljuskällor i mässing lyfter det välkomnande intrycket ytterligare och verkar som konst längst väggarna. Hotellets pampiga trappa mot atriet på andra våningen har uppdaterats med en inramning av glas, vilket släpper igenom dagsljuset från takfönstren ovanför. Receptionen har transformerats med en lång disk i mörk sten som görs sällskap av mörk träpanel. Soffor, fåtöljer och växter skapar en elegant och trivsam atmosfär där man mer än gärna dröjer sig kvar och jobbar eller socialiserar.

Stockholm Fisk
Stockholm Fisk
, en av Stockholms få renodlade fisk- och skaldjursrestauranger som tillhör välrenommerade Melanders Group, har fått en helt ny fasad mot gatan i glas och metall. Restaurangens interiör har uppdaterats med sofistikerade naturfärger och trä som bryts av med en mörkare blå ton. Dekorativa skiljeväggar i trä och metall guidar gästen genom restaurangen och en öppen spis samt en vägg klädd i vinflaskor gör sällskap med barloungens bekväma sammetssoffor. Här njuter gäster av råvaror av yppersta kvalité.

HIGH, the Cocktail Social Club, på nionde våningen
HIGH, the Cocktail Social Club
, på nionde våningen som rymmer 150 personer, är ytterligare en av Radisson Blu Royal Vikings unika pärlor. Baren har genomgått en total make over och speglar en elegant och klassisk känsla i en modern och stilfull tappning. Med inspirerande utsikt når man staden, vattnet och Stadshuset genom panoramafönster. Här erbjuds ett stort drinkutbud med fokus på cocktails som baseras på både klassiska och nya spännande smaker.

Mötes- och eventdelen med sina 15 flexibla mötesrum andas väldesignad stil och innovation med den senaste teknologin – så som ClickShare vilket möjliggör att gästen kan koppla upp sig trådlöst med vilken enhet som helst till SMART Boards med interaktiva skärmar och skrivtavlor. Här arrangeras allt ifrån hackathons och pop up showrooms till möten och evenemang för 2–150 personer, som skräddarsys av erfaren personal med oslagbar tillgänglighet.

Poolområdet och bastun, tillgängligt i anknytning till det nyligen renoverade Sats som huserar i hotellet, kommer att uppdateras under augusti månad för att lyfta den avkopplande atmosfären ytterligare.


Roodeberg Vision - årets blending-tävling!

Vin Den 9 september är det dags för årets blending-tävling! Handplockade…
25 Jun, 2019

Nu öppnar Göteborgs första viltrestaurang

Mat och Restaurang Från 30 augusti kan man njuta av mat från skog,…
25 Jun, 2019

Robin från Färna Herrgård till final i Årets Ekokock 2019

Mat och Restaurang Glädjen är stor på Färna Herrgård i Västmanland. En av…
25 Jun, 2019

En god öl att förgylla sommaren med

Whisky och Bourbon Inför sommarens alla varma och goda stunder så tipsar vi…
25 Jun, 2019

Brooklyn Brewery etablerar sig i dagligvaruhandeln – två nya öl på hyllorna

Whisky och Bourbon Brooklyn Brewery presenterar nu två nyheter i dagligvaruhandeln – alkoholfria…
25 Jun, 2019

Sheraton Stockholm har minskat sitt koldioxidutstsläpp med 540 ton genom egen produktion av buteljerat vatten

Mat och Restaurang Redan 2011 installerade Sheraton Stockholm som första hotell i världen…
25 Jun, 2019

Axfoods kedjor slutar sälja engångsgrillar

Mat och Restaurang Axfood har beslutat att fasa ut engångsgrillar ur sortimentet. Beslutet…
25 Jun, 2019

Ny krogsatsning inne i Stora Saluhallen i Göteborg

Mat och Restaurang På plats 13 inne i Stora Saluhallen i Göteborg öppnar…
24 Jun, 2019

Taco Bar öppnar i Sandviken

Mat och Restaurang Taco Bar fortsätter att expandera och öppnar ny restaurang i…
24 Jun, 2019

De kan vinna titeln Årets Konditor 2019

Mat och Restaurang Uttagningen till finalen av Årets Konditor 2019 är avgjord och…
24 Jun, 2019

Chateau Musar 2012

Vin I juli kommer Chateau Musar med en ny, exklusiv årgång…
24 Jun, 2019

Polarbröds Margareta Jonsson tilldelades H.M. Konungens medalj

Mat och Restaurang Margareta Jonsson hedrades för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv…
24 Jun, 2019

Mat.se först med klimatsmarta sökningar

Mat och Restaurang Nästan 30 procent av kunderna säger ja till att bli…
24 Jun, 2019

Gordon's Pink öppnar upp sommarkiosk i sommar

Whisky och Bourbon Den här sommaren kommer Gordon’s Pink ge sig ut på…
24 Jun, 2019

Läraren Jimmy Wollberg – en av tre göteborgare som kan vinna Årets konditor

Mat och Restaurang Tre av fem finalister i Årets konditor 2019 är från…
24 Jun, 2019

Bastard Burgers till Väsby

Mat och Restaurang Norrland förstärker Norrort. Streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnar i Väsby Centrum.…
24 Jun, 2019

Scandic gör hållbara cocktails av matsvinn från hotellfrukosten

Mat och Restaurang Scandic har länge legat i framkant inom hotell- och besöksnäringen…
24 Jun, 2019

De bästa matfestivalerna i Europa 2019

Övrigt Mat är ett internationellt språk som inte bara har kraften…
20 Jun, 2019

Nespresso lanserar nytt iskaffe för kolsyrat vatten

Mat och Restaurang Lagom till högsommarvärmen lanserar Nespresso två nya iskaffe, framtagna med…
20 Jun, 2019

5 klassiska drycker man aldrig ser på ett casino

Övrigt Vi det här laget vet de flesta vad man kan…
20 Jun, 2019
Artikelarkivet