Hem Mat & Restaurang Ragu med vitök och rosmarin + Allegrini Palazzo della Torre

Ragu med vitök och rosmarin + Allegrini Palazzo della Torre

av Livets Goda

Ingredienser (4 portioner) 800 g grytbitar av nöt 4 msk Zeta Olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor 2 morot, tärnade 2 msk Ardita Tomatpuré 5 dl rött vin 8 dl vatten 1 tärning köttbuljong 1 kvist rosmarin 2 kvistar rosmarin salt peppar 1 nypa strösocker 1 förpackning Zeta Stora Vita bönor (380 g), sköljda Så här gör du: Bryn köttet i olivolja på hög värme i en gryta tills det fått fin färg. Tillsätt lök, vitlök och morötter och bryn ytterligare någon minut. Tillsätt tomatpuré och rött vin, låt koka upp. Häll i vatten, buljongtärning och örter. Låt puttra 1½-2 timmar till dess att köttet är mört. Smaka av med salt, peppar och strösocker. Vänd ner bönorna innan servering. Vilket vin passar till? Allegrini Palazzo della Torre Pris: 149 kr Art nr: 74997 Om Allegrini Familjeegendomen Allegrini är känd över hela världen som en av de främsta vinproducenterna i Italien och äger idag några av Valpolicellas främsta vingårdar. En av de mest kända är Palazzo della Torre som omger Villa Della Torre, en vacker renässansherrgård med en fantastisk arkitektur. Allegrini blev tidigare i år utvald till Winery of the Year 2016 i Italien av Italienska Gambero Rosso.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING