Rånäs Slott

Livets Goda 14 Sep, 2010
Övrigt Hotell- och konferensanläggningen Rånäs Slott erbjuder nu klimatvänliga luncher och utsläppskompenserade bussresor till och från slottet. Klimatkompensationen sker enligt hotellets arbete med +Klimatpositiv - konceptet genom trädplantering i Senegal.
70% av gästerna som besöker Rånäs Slott gör det i samband med en konferens. De flesta reser i egen bil och tanken är att få fler konferensgäster åka buss tillsammans istället till konferensen. Rånäs Slott stimulerar detta genom att själva stå för 50% av bussens kostnad för grupper mellan 15-50 personer. - Att resa kollektivt minskar koldioxidutsläppen rejält jämfört med att färdas med personbil. Dessutom är det så att vi inte bara kompenserar, utan till och med överkompenserar utsläppen från dessa bussturer med 15% enligt Bertil Dufbäck, VD för Rånäs Slott. Samtidigt satsar Rånäs Slotts på klimatvänliga lunchmenyer som baseras på närodlade och säsongsriktiga råvaror. - En tredjedel av medelsvenskens utsläpp av växthusgaser kommer från maten. Vi vill bidra till att den siffran minskar. Därför serverar vi exempelvis inte jordgubbar och rabarber mitt i vintern, det finns goda och inspirerande alternativ för varje säsong. Vi lägger också extra vikt vid hur kött och fisk producerats utifrån ett klimatperspektiv. Luncherna på Rånäs Slott ska ätas både med matglädje och rent miljösamvete, säger Bertil Dufbäck. Genom Klimatpositiv-konceptet kompenserar och överkompenserar Rånäs Slott för de koldioxidutsläpp som uppstår i samband med anläggningens transporter och energiförbrukning. Kompensationen sker genom trädplantering i Senegal tillsammans med organisationen Trees for the future. I våras fick Rånäs Slott även Svanenmärkningen som kvitto för sitt miljöarbete. Fakta om Rånäs Slotts miljösatsning: - Arbete enligt konceptet Klimatpositiv som hanterar, uppmärksammar, minskar och neutraliserar utsläpp av koldioxid och andra växthusgaser - Utsläppskompensation genom trädplantering i Senegal tillsammans med Trees for the Future som arbetar för hållbart jord- och skogsbruk - Rabatterade och klimatkompenserade bussresor till och från anläggningen - Klimatsmarta lunchmenyer - Svanenmärkning som innebär att hela driften av slottet har miljögranskats Om Rånäs Slott Rånäs Slott är en inspirerande hotell- och konferensanläggning belägen i hjärtat av Uppland. På Rånäs Slott finns 50 hotellrum, sju välutrustade konferenslokaler, restaurang, spa och en rofylld slottspark. Slottet byggdes 1833 i empirestil och fungerar som hotell- och konferensanläggning sedan 1999. Varje år besöker ca 10 000 övernattningsgäster Rånäs Slott. Slottet är Svanenmärkt och arbetar med +Klimatpositiv sedan 2010. För mer information, se www.ranasslott.se

Dafgårds lanserar tre nya rätter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Mat och Restaurang Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var…
19 Sep, 2019

Les Chétillons 2012 lanseras 20 sept

Vin Pierre Péters prestigechampagne Les Chétillons är något alldeles extra. De…
19 Sep, 2019

Korvfestivalen och Poppels inleder samarbete

Whisky och Bourbon Den 11 – 12 oktober arrangeras Korvfestivalen för första gången…
19 Sep, 2019

Öppet Hus på Kiviks Musteri under Äppelmarknaden

Whisky och Bourbon Det är mitt i skördetid och traditionsenligt är det Äppelmarknad…
19 Sep, 2019

Årets konditor koras på Bak- & Chokladfestivalen

Mat och Restaurang En av höjdpunkterna under Bak- & Chokladfestivalen, 10-13 oktober på…
19 Sep, 2019

McDonald's i Sverige får ny VD

Mat och Restaurang Den 1 oktober tillträder Joachim Knudsen som VD för McDonald’s…
19 Sep, 2019

Kiviks Musteri lanserar Björn Ranelid Paradismust

Whisky och Bourbon Ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri, där…
19 Sep, 2019

Arla lanserar världens första klimatneutrala mejerisortiment

Mat och Restaurang Nu går de ekologiska Arlabönderna före och inför ytterligare höjda…
19 Sep, 2019

Fanta lanserar sin "läskigaste" nyhet någonsin

Övrigt För att göra Halloween ännu "läskigare" lanserar Fanta Dark Mystery…
18 Sep, 2019

Lättillgängliga viner ställer höga krav på tekniken

Övrigt Aldrig någonsin har väl den tekniska utvecklingen gått i en…
18 Sep, 2019

Gillar du romproducenten Diplomático? Ta chansen att medverka på en provning i romens tecken

Whisky och Bourbon Den 24:e september kan du lära dig mer om Diplomático…
18 Sep, 2019

Malaco Vattenmeloner

Övrigt Malaco Vattenmeloner är ett syrligt gelégodis med vattenmelonsmak som tilltalar…
18 Sep, 2019

Satsa matsvinnet på börsen och tjäna 200 000 kronor på 20 år

Mat och Restaurang Mat står för 25 procent av svenskars klimatpåverkan och varje…
18 Sep, 2019

Kinas ambassadör studerade svensk livsmedelsproduktion i Skåne

Mat och Restaurang Kinas ambassadör Gui Congyou besökte igår flera lantbruk och produktionsanläggningar…
18 Sep, 2019

Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019
Artikelarkivet