Hem NyheterVinnyhet Ränderna går aldrig ur – Fontanafredda Barbaresco Coste Rubin

Ränderna går aldrig ur – Fontanafredda Barbaresco Coste Rubin

av Livets Goda

Vinhuset Fontanafredda grundades i byn Serralunga d’Alba i Barolo-distriktet 1858 och har funnits på Systembolagets hyllor sedan det öppnade år 1955. Idag återfinns åtta viner från Fontanafredda i Systembolagets fasta sortiment. De senaste åren har Fontanafredda med stor glädje noterat hur Piemontetrenden sköljt in över Sverige och hur druvorna Barbera och Nebbiolo stadigt växt i popularitet hos det svenska folket.

Omåttligt stolta över sitt ursprung anser Fontanafredda att det finns viner på den svenska marknaden som helt enkelt inte har tillräckligt hög kvalitet för sitt pris och väljer därför att utmana några av dem genom att mötas på samma prispunkt.

Ränderna går aldrig ur – de blir bara fler!
Förra året var ett startskott där importören ville visa den svenska konsumenten hur olika vinstilar från Piemonte ska smaka. De prissänkte tre produkter och lyckades få fler att upptäcka karaktären av ursprung som Barolo, Barbera d’Alba (Raimonda) och Langhe Bianco. Nu fortsätter man den framgångsrika resan och sänker priset på ännu ett vin.

1 september 2021 prissänks Coste Rubin Barbaresco från 249 kr till 189 kr.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING