Rawbata startar Ramen-lunch koncept

Livets Goda 20 Sep, 2018
Mat och Restaurang Nu startar Restaurang Rawbata luncher med fokus på Ramen men även andra maträtter som Poké Bowls och Robata-grillspett.

Totto Phanjeen, även kallad Totto Yamamoto kreativ ledare på Rawbata har utvecklat konceptet tillsammans med köksmästare Bayanbat Tumenbileg, även kallad Bayna.

– Varje buljong kokar i 24 h och vi gör ramennudlarna själva. Alla maträtter är fullspäckade med grönsaker och protein samt mycket smak. Till risrätterna och till de robatagrillade spetten ingår vårt Raw-ris ett rosa råris “Rice Berry” som vi tycker är väldigt gott.

Riset kommer från Thailand och är handplockat av Toto Phanjeen som själv är från Thailand men som jobbat med japansk mat sedan 1991 på bland annat Raw Sushi & Grill, Kasai och nu på Rawbata.

Varför vill man på Rawbata börja med lunch?
– Ramen äts tills lunch överallt i Japan, på kvällen äter folk mer grillat och mer spett. Vi vill få in lunchstämningen från Japan in i vår restaurang med god mat och snabb service. På kvällarna när vi har mer tid för varje gäst blir det mer storytelling, mer robatagrillade smårätter och vin eller sake.

Det nya konceptet kör igång 24/9, 11.30 på Rawbata, Rörstrandsgatan 15.
– Personalen på restaurangen är helt till sig i våra nya rätter. Vi hoppas att våra gäster kommer att gilla lunchrätterna lika mycket som vi gör.

Tips!
För bästa smakupplevelse, sörpla ordentligt (i Japan visar det bara respekt för råvaran) då får man med smakerna från näsan med. Använd haklapp och ät direkt!

Lunchen serveras vardagar 11.30-14.30.

Varmt välkomna!

Utdrag från menyn:

Ramen
Raw-men (shoyu)
Kyckling med fläskbuljong, sojamarinerade ägg, vårlök och bokchoy. Välj mellan fläsksida och grillade kycklingköttbullar.

Yamamoto (miso)
Kyckling och fläskbuljong med 63 gradigt ägg, dashibuljong, picklad ingefära, bokchoy och fläsksida.

Vego ramen (shoyu)
Kombu och shiitake dashi med kungsmussling, shiitake, silkestofu och bokchoy.

Risrätter
Poké bowl
Taremarinerad lax och tonfisk med mango, avokado och dagens tillbehör/pickles.

Bibimbap

Sesamstekta böngroddar, zucchini, sojamarinerad salladskål och spenat med gurka stekt ägg och gochujangsås.
2 spett ingår, välj mellan grillade kyckling-, lax- eller sidfläsk.

Tendon
Spett på tempurafriterad lax, hamachi, sötpotatis och shishito serveras med picklad ingefära, rödlök och misodipp.

Robata
Shifodu/Fisk och skaldjur
4 spett med lax, räkor, bläckfisk och hamachi serveras med picklad gurka, kimchi, sesammarinerade mongböngroddar och ris.

Niku/Kött
4 spett med oxfilé, kycklinglårfilé, fläsksida och ryggbiff serveras med bokchoy och ris.  

----

RAWBATA Japanese BBQ erbjuder japaninspirerad sharefood
Rawbata är vår tolkning av en Robatayakigrill, en japansk grillteknik som bland annat bygger på att man använder kol som håller glöden länge och som utvecklar smakerna.

BOKA BORD: https://rawbata.se
INSTAGRAM: http://www.instagram.com/raw.bata


Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018

VM-köket i Åre ska mätta både skidstjärnor, kungar och kameramän

Mat och Restaurang Under alpina VM i Åre kommer det krävas bra mat…
22 Oct, 2018

Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De…
22 Oct, 2018

Ny sambrygd mellan Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence

Whisky och Bourbon Med det lyckade resultatet för Hops n’ Sap i färskt…
22 Oct, 2018

Ny Vegansk certifiering för restauranger, hotellkök och matkedjor

Mat och Restaurang Nu lanseras den nya företagscertifieringen "VeganVänlig*" som tydligt skall visa…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet