Rawbata startar Ramen-lunch koncept

Livets Goda 20 Sep, 2018
Mat och Restaurang Nu startar Restaurang Rawbata luncher med fokus på Ramen men även andra maträtter som Poké Bowls och Robata-grillspett.

Totto Phanjeen, även kallad Totto Yamamoto kreativ ledare på Rawbata har utvecklat konceptet tillsammans med köksmästare Bayanbat Tumenbileg, även kallad Bayna.

– Varje buljong kokar i 24 h och vi gör ramennudlarna själva. Alla maträtter är fullspäckade med grönsaker och protein samt mycket smak. Till risrätterna och till de robatagrillade spetten ingår vårt Raw-ris ett rosa råris “Rice Berry” som vi tycker är väldigt gott.

Riset kommer från Thailand och är handplockat av Toto Phanjeen som själv är från Thailand men som jobbat med japansk mat sedan 1991 på bland annat Raw Sushi & Grill, Kasai och nu på Rawbata.

Varför vill man på Rawbata börja med lunch?
– Ramen äts tills lunch överallt i Japan, på kvällen äter folk mer grillat och mer spett. Vi vill få in lunchstämningen från Japan in i vår restaurang med god mat och snabb service. På kvällarna när vi har mer tid för varje gäst blir det mer storytelling, mer robatagrillade smårätter och vin eller sake.

Det nya konceptet kör igång 24/9, 11.30 på Rawbata, Rörstrandsgatan 15.
– Personalen på restaurangen är helt till sig i våra nya rätter. Vi hoppas att våra gäster kommer att gilla lunchrätterna lika mycket som vi gör.

Tips!
För bästa smakupplevelse, sörpla ordentligt (i Japan visar det bara respekt för råvaran) då får man med smakerna från näsan med. Använd haklapp och ät direkt!

Lunchen serveras vardagar 11.30-14.30.

Varmt välkomna!

Utdrag från menyn:

Ramen
Raw-men (shoyu)
Kyckling med fläskbuljong, sojamarinerade ägg, vårlök och bokchoy. Välj mellan fläsksida och grillade kycklingköttbullar.

Yamamoto (miso)
Kyckling och fläskbuljong med 63 gradigt ägg, dashibuljong, picklad ingefära, bokchoy och fläsksida.

Vego ramen (shoyu)
Kombu och shiitake dashi med kungsmussling, shiitake, silkestofu och bokchoy.

Risrätter
Poké bowl
Taremarinerad lax och tonfisk med mango, avokado och dagens tillbehör/pickles.

Bibimbap

Sesamstekta böngroddar, zucchini, sojamarinerad salladskål och spenat med gurka stekt ägg och gochujangsås.
2 spett ingår, välj mellan grillade kyckling-, lax- eller sidfläsk.

Tendon
Spett på tempurafriterad lax, hamachi, sötpotatis och shishito serveras med picklad ingefära, rödlök och misodipp.

Robata
Shifodu/Fisk och skaldjur
4 spett med lax, räkor, bläckfisk och hamachi serveras med picklad gurka, kimchi, sesammarinerade mongböngroddar och ris.

Niku/Kött
4 spett med oxfilé, kycklinglårfilé, fläsksida och ryggbiff serveras med bokchoy och ris.  

----

RAWBATA Japanese BBQ erbjuder japaninspirerad sharefood
Rawbata är vår tolkning av en Robatayakigrill, en japansk grillteknik som bland annat bygger på att man använder kol som håller glöden länge och som utvecklar smakerna.

BOKA BORD: https://rawbata.se
INSTAGRAM: http://www.instagram.com/raw.bata


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet