Rawbata startar Ramen-lunch koncept

Livets Goda 20 Sep, 2018
Mat och Restaurang Nu startar Restaurang Rawbata luncher med fokus på Ramen men även andra maträtter som Poké Bowls och Robata-grillspett.

Totto Phanjeen, även kallad Totto Yamamoto kreativ ledare på Rawbata har utvecklat konceptet tillsammans med köksmästare Bayanbat Tumenbileg, även kallad Bayna.

– Varje buljong kokar i 24 h och vi gör ramennudlarna själva. Alla maträtter är fullspäckade med grönsaker och protein samt mycket smak. Till risrätterna och till de robatagrillade spetten ingår vårt Raw-ris ett rosa råris “Rice Berry” som vi tycker är väldigt gott.

Riset kommer från Thailand och är handplockat av Toto Phanjeen som själv är från Thailand men som jobbat med japansk mat sedan 1991 på bland annat Raw Sushi & Grill, Kasai och nu på Rawbata.

Varför vill man på Rawbata börja med lunch?
– Ramen äts tills lunch överallt i Japan, på kvällen äter folk mer grillat och mer spett. Vi vill få in lunchstämningen från Japan in i vår restaurang med god mat och snabb service. På kvällarna när vi har mer tid för varje gäst blir det mer storytelling, mer robatagrillade smårätter och vin eller sake.

Det nya konceptet kör igång 24/9, 11.30 på Rawbata, Rörstrandsgatan 15.
– Personalen på restaurangen är helt till sig i våra nya rätter. Vi hoppas att våra gäster kommer att gilla lunchrätterna lika mycket som vi gör.

Tips!
För bästa smakupplevelse, sörpla ordentligt (i Japan visar det bara respekt för råvaran) då får man med smakerna från näsan med. Använd haklapp och ät direkt!

Lunchen serveras vardagar 11.30-14.30.

Varmt välkomna!

Utdrag från menyn:

Ramen
Raw-men (shoyu)
Kyckling med fläskbuljong, sojamarinerade ägg, vårlök och bokchoy. Välj mellan fläsksida och grillade kycklingköttbullar.

Yamamoto (miso)
Kyckling och fläskbuljong med 63 gradigt ägg, dashibuljong, picklad ingefära, bokchoy och fläsksida.

Vego ramen (shoyu)
Kombu och shiitake dashi med kungsmussling, shiitake, silkestofu och bokchoy.

Risrätter
Poké bowl
Taremarinerad lax och tonfisk med mango, avokado och dagens tillbehör/pickles.

Bibimbap

Sesamstekta böngroddar, zucchini, sojamarinerad salladskål och spenat med gurka stekt ägg och gochujangsås.
2 spett ingår, välj mellan grillade kyckling-, lax- eller sidfläsk.

Tendon
Spett på tempurafriterad lax, hamachi, sötpotatis och shishito serveras med picklad ingefära, rödlök och misodipp.

Robata
Shifodu/Fisk och skaldjur
4 spett med lax, räkor, bläckfisk och hamachi serveras med picklad gurka, kimchi, sesammarinerade mongböngroddar och ris.

Niku/Kött
4 spett med oxfilé, kycklinglårfilé, fläsksida och ryggbiff serveras med bokchoy och ris.  

----

RAWBATA Japanese BBQ erbjuder japaninspirerad sharefood
Rawbata är vår tolkning av en Robatayakigrill, en japansk grillteknik som bland annat bygger på att man använder kol som håller glöden länge och som utvecklar smakerna.

BOKA BORD: https://rawbata.se
INSTAGRAM: http://www.instagram.com/raw.bata


Ekologiska växtbaserade drycker från Kung Markatta

Övrigt Nu tar varumärket Kung Markatta steget in bland de växtbaserade…
19 Feb, 2019

SSP tecknar avtal med Spendrups

Whisky och Bourbon Kampen om ett av Restaurangsveriges största och mest prestigefyllda avtal…
19 Feb, 2019

Stadhuskällarens souschef vidare i Årets unga kock 2019

Mat och Restaurang Anton Levin, souschef i Stadshuskällarens kök är en av de…
19 Feb, 2019

Blanda proffsiga cocktails hemma - D.E.W. Drinks: tre drinkar med bara tre ingredienser

Whisky och Bourbon Det kan vara svårt att hitta en god cocktail som…
19 Feb, 2019

Nu börjar Coop leverera mat med Volvos nya el-lastbil

Övrigt I dag överlämnar Volvo den nya el-lastbilen Volvo FL Electric…
19 Feb, 2019

Foursquare – långt ifrån fyrkantig

Whisky och Bourbon Foursquare Distillery ligger på Barbados, denna Västindiens östligaste utpost som…
19 Feb, 2019

Sveriges godaste ostar prisades under Ostfestivalen

Mat och Restaurang För sjätte året i rad arrangerades festivalen som samlar gräddan…
19 Feb, 2019

11% av världens befolkning har inte tillgång till rent vatten

Övrigt De fattigaste i världen går i timmar för att hämta…
19 Feb, 2019

Svegro lanserar nyheten grekisk basilika

Mat och Restaurang Svegro utökar sitt örtsortiment med en ny spännande basilikasort, den…
19 Feb, 2019

Pastan för alla tillfällen

Mat och Restaurang Svenska Dryckesmässor passar här på att inspirera med ett recept…
19 Feb, 2019

Santa Maria slår världsrekord i tortillastapling

Mat och Restaurang Det officiella världsrekordet i tortillastapling ligger på 68,6 centimeter. Men…
19 Feb, 2019

För åttonde året i rad - Innis & Gunn Barrel Aged Irish Whiskey Stout – Kindred Spirits släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 8 mars släpper skotska craft bryggeriet Innis & Gunn…
19 Feb, 2019

Gammel Dansk i storformat! - Nyhet i Systembolagets beställningssortiment

Whisky och Bourbon Den 14:e Januari 2019 lanseras klassikern Gammel Dansk Bitter Dram…
18 Feb, 2019

Forever Arctic Sea

Övrigt Har du koll på om du får i dig den…
18 Feb, 2019

70-talsfavoriten CAR är tillbaka

Övrigt Den mest sålda läskedrycken på Rigelloflaska under 1970-talet, CAR, gör…
18 Feb, 2019

Ghost släpper Juniper Gin

Whisky och Bourbon När svenska rock-titanerna Ghost tar sig an dryckesvärlden gör de…
18 Feb, 2019

​Nyhet: Löfbergs ICE Coffee Oat

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment iskaffe med ICE Coffee Oat,…
18 Feb, 2019

Låt den gula etiketten leda vägen

Vin Det lyser gult på Systembolagets Australienhylla. Wolf Blass Yellow Label…
18 Feb, 2019

TOMP tar över skotsk whiskyportfölj och amerikanskt bourbonhus

Vin TOMP Beer Wine & Spirits AB växer just nu snabbt…
15 Feb, 2019

Lansering av Diplomaticó Distillery Collection No3 Pot Still Rum

Whisky och Bourbon Idag lanseras No 3 i Diplomáticos unika kollektion av rom…
15 Feb, 2019
Artikelarkivet