Rawbata startar Ramen-lunch koncept

Livets Goda 20 Sep, 2018
Mat och Restaurang Nu startar Restaurang Rawbata luncher med fokus på Ramen men även andra maträtter som Poké Bowls och Robata-grillspett.

Totto Phanjeen, även kallad Totto Yamamoto kreativ ledare på Rawbata har utvecklat konceptet tillsammans med köksmästare Bayanbat Tumenbileg, även kallad Bayna.

– Varje buljong kokar i 24 h och vi gör ramennudlarna själva. Alla maträtter är fullspäckade med grönsaker och protein samt mycket smak. Till risrätterna och till de robatagrillade spetten ingår vårt Raw-ris ett rosa råris “Rice Berry” som vi tycker är väldigt gott.

Riset kommer från Thailand och är handplockat av Toto Phanjeen som själv är från Thailand men som jobbat med japansk mat sedan 1991 på bland annat Raw Sushi & Grill, Kasai och nu på Rawbata.

Varför vill man på Rawbata börja med lunch?
– Ramen äts tills lunch överallt i Japan, på kvällen äter folk mer grillat och mer spett. Vi vill få in lunchstämningen från Japan in i vår restaurang med god mat och snabb service. På kvällarna när vi har mer tid för varje gäst blir det mer storytelling, mer robatagrillade smårätter och vin eller sake.

Det nya konceptet kör igång 24/9, 11.30 på Rawbata, Rörstrandsgatan 15.
– Personalen på restaurangen är helt till sig i våra nya rätter. Vi hoppas att våra gäster kommer att gilla lunchrätterna lika mycket som vi gör.

Tips!
För bästa smakupplevelse, sörpla ordentligt (i Japan visar det bara respekt för råvaran) då får man med smakerna från näsan med. Använd haklapp och ät direkt!

Lunchen serveras vardagar 11.30-14.30.

Varmt välkomna!

Utdrag från menyn:

Ramen
Raw-men (shoyu)
Kyckling med fläskbuljong, sojamarinerade ägg, vårlök och bokchoy. Välj mellan fläsksida och grillade kycklingköttbullar.

Yamamoto (miso)
Kyckling och fläskbuljong med 63 gradigt ägg, dashibuljong, picklad ingefära, bokchoy och fläsksida.

Vego ramen (shoyu)
Kombu och shiitake dashi med kungsmussling, shiitake, silkestofu och bokchoy.

Risrätter
Poké bowl
Taremarinerad lax och tonfisk med mango, avokado och dagens tillbehör/pickles.

Bibimbap

Sesamstekta böngroddar, zucchini, sojamarinerad salladskål och spenat med gurka stekt ägg och gochujangsås.
2 spett ingår, välj mellan grillade kyckling-, lax- eller sidfläsk.

Tendon
Spett på tempurafriterad lax, hamachi, sötpotatis och shishito serveras med picklad ingefära, rödlök och misodipp.

Robata
Shifodu/Fisk och skaldjur
4 spett med lax, räkor, bläckfisk och hamachi serveras med picklad gurka, kimchi, sesammarinerade mongböngroddar och ris.

Niku/Kött
4 spett med oxfilé, kycklinglårfilé, fläsksida och ryggbiff serveras med bokchoy och ris.  

----

RAWBATA Japanese BBQ erbjuder japaninspirerad sharefood
Rawbata är vår tolkning av en Robatayakigrill, en japansk grillteknik som bland annat bygger på att man använder kol som håller glöden länge och som utvecklar smakerna.

BOKA BORD: https://rawbata.se
INSTAGRAM: http://www.instagram.com/raw.bata


Lively Wines släpper Shea Vineyards och Williams Selyem

Vin Shea Vineyards och Williams Selyem finns nu tillgängliga i Systembolagets…
17 Dec, 2018

Vigårda utmanar konventionen och skapar AW-burgare med 19 Crimes Red Wine

Mat och Restaurang Hamburgare och After Work är kanske något många förknippar med…
17 Dec, 2018

Bollinger Special Cuvée för 479 kr hos Winefinder

Vin Bollingers Special Cuvee är en riktig favorit bland standardcuveer hos…
17 Dec, 2018

Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet