• SKAFFA PREMIUM
  • LOGGA IN
Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine
  • VIN
  • WHISKY
  • NYHETER PÅ SB
  • VINOTEKET
  • RECEPT & DRINKAR
  • APPEN
  • VÅRA TIDNINGAR
    • SAMTLIGA UTGÅVOR
    • PRENUMERERA
    • TECKNA PREMIUM
  • RESTAURANGGUIDEN
  • LOGGA IN
av Livets Goda

RECEPT & DRINKAR

VISA ALLA RECEPT

> Drinkar

> Förrätt

> Huvudrätt

> Efterrätt

  • Snittar med mögelost och Benromach i glaset

    av Christoffer Enquist

    Ett glas upphällt med en finstämd whisky kräver egentligen ingenting annat, men ibland händer det att man vill njuta av någonting vid sidan om, vilket vi här tagit fasta på. …

  • Semla och eminent bourbon

    av Christoffer Enquist

    4:e mars i år är dagen för en mycket omtyckt tradition – Fettisdagen. Förra året sattes det nuvarande rekordet över sålda semlor, vilket innebar att 63 procent av svenskarna åt …

  • Shanky´s Whip och semla

    av Christoffer Enquist

    Den 4:e mars i år är det åter dags för en mycket omtyckt tradition – Fettisdagen. Förra året sattes det nuvarande rekordet över sålda semlor, vilket innebar att 63 procent …

  • Smördegsbananer fyllda med choklad, serverat med glass

    av Christoffer Enquist

    Vinter. Vi tänker sött möter värme. Smördegsinbakad banan fylld med smält choklad, toppad med lönnsirap och serverad med romrussin-glass. Till detta gör vi en klassisk Irish Coffee med Tullamore Dew …

  • Krispig apelsindoftande chokladbanan med fruktcocktail och vaniljglass

    av Christoffer Enquist

    En krispig smördeg omsluter bakad banan fylld med apelsindoftande choklad – en dessert där krämighet möter elegans. I glaset väntar Aberlour 12 YO, en whisky med finstämd kraft. Tillsammans har …

  • Spetsade päron med choklad

    av Christoffer Enquist

    Spetsade päron: Till denna servering hittar vi inspiration från 80-talets klassiker med inlagda päron och After Eight, men här har vi med inspiration från Jamie Oliver lyft upp rätten så …

  • Affogato & irländsk whiskeylikör

    av Christoffer Enquist

    Idag ”syndar” vi med denna förföriskt enkla dessert där vi häller upp ett glas kyld whiskeylikör från irländarna och serverar detta till en italiensk dessert som är precis lika läcker …

  • Bakad brie med valnötter, lönnsirap, fikon och rom

    av Christoffer Enquist

    Bakad brie: Enkelhet är ibland nyckeln till det goda, och det är precis det som vi tagit tillvara på i denna gudomliga ostefterrätt som du laga mer enkla medel, men …

  • Glass, jordgubbar och lyxig grädde till en Irish Coffee

    av Christoffer Enquist

    Irish Coffee är som bekant en drink som tenderar att fungera lika bra året runt och när vi ändå svänger samman vår Irish Coffee så passar vi på ett servera …

  • Old Fashioned och tryfflar

    av Christoffer Enquist

    Old Fashioned är drycken som förvandlades till en cocktail innan begreppet ens existerade. Ursprungligen var det en enkel blandning av en sockerbit dränkt i sprit, sodavatten, citron och whiskey. Men …

  • Kladdkaka med romgrädde

    av Christoffer Enquist

    Kladdkaka: Vi serverar en ljuvligt kladdig chokladupplevelse med Papiamento Rum Carnival – en kryddig och elegant rom som tillsammans ger oss en förtrollande kombination. Årets ultimata dessertupplevelse? Upp till dig… …

  • Lyxfika

    av Christoffer Enquist

    Lyxfika: Bakverk och kakor av olika slag intas friskt under de kallare månaderna på året (varmare också för den delen) och det är fikan vi slår ett slag för här. …

  • Snabb cheesecake

    av Christoffer Enquist

    Snabb cheesecake: Variationerna på cheesecake finns det inget slut på och den är som oftast lika uppskattad som den är god. Vi har här valt att twista till en snabb …

  • Romrussinglass á la minute

    av Christoffer Enquist

    Romrussinglass á la minute: Kanske var ni precis som oss när vi var unga, bara namnet ”romrussin” fick en att bestämma sig för att det inte kunde vara gott. Med …

  • Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde & saltkolaglass

    av Christoffer Enquist

    Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde, saltkolaglass & Diplomático: Rom och choklad är ett säkert kort, inte minst när venezuelanska Diplomático är i glaset. Det tar vi fasta vid och matchar chokladen …

  • Raspberry Fool & Irish Coffee

    av Christoffer Enquist

    Raspberry Fool: När vi ändå svänger samman vår Irish Coffee så stannar vi på de brittiska öarna och gör världens enklaste dessert därtill – en raspberry fool. Här behöver det …

  • Doppade Jordgubbar & ikonisk cognac

    av Christoffer Enquist

    Doppade Jordgubbar: Sommaren är här och med den de svenska jordgubbarna. Fönstret är förtvivlat kort så passa på att njuta av bären i alla dess former. Här doppar vi svenska …

  • Crème brûlée med blåbär

    av Christoffer Enquist

    Irish Coffee är precis lika gott året om; när snön ligger tungt ute eller en sen sommarkväll när kylan kryper på. Här blandar vi den enligt konstens alla regler med …

  • Semla och Amarula Cream

    av Christoffer Enquist

    Även om firandet har sitt ursprung i den kristna högtiden fastlagen och åtföljdes av 40 dagars fasta innan påsk, så vågar vi påstå att idag är det den bästa tisdagen …

  • Knäckig äppelpaj med smultäcke & vaniljsås

    av Christoffer Enquist

    Affärerna är fyllda med fantastiska svenska vinteräpplen och dessa går ju bara inte att motstå. Därför blir det till en knäckig äppelpaj med smultäcke och där crunchen blir extra läcker …

  • Vaniljglass affogato

    av Christoffer Enquist

    Det finns en ny Råstoff ute på marknaden, en som bygger likörbasen på arabicabönor, och att den är himmelsk och syndigt förförisk för kaffeälskaren lär inte komma som en överraskning. …

  • Amerikanska pannkakor med rom- och apelsinkaramelliserade fikon

    av Christoffer Enquist

    Färska fikon är inte bara en vitamin- och mineralbomb, de är galet goda också. Här får de arbeta tillsammans med kanel, kardemumma och vanilj samt apelsinskivor när de puttrar i …

  • Romindränkt ananas, karamelliserad sås, kokos & vaniljgräddglass

    av Christoffer Enquist

    Efterrätter som du svänger samman i ett nafs och som inte innehåller några avancerade moment gillar vi skarpt. Särskilt när resultatet är så underbart välsmakande som i detta fall där …

  • American pancakes med bacon & rommarinerade hallon

    av Christoffer Enquist

    Vi tänker på den amerikanska södern och nationaldagen 4th of July när vi komponerar ihop denna förlustande och farligt goda kombination. Recept (6 personer) Southern Comfort Nr. 618, 700 ml, …

  • Peach cobbler

    av Christoffer Enquist

    Nu har dagen passerat, den årliga Peach Cobbler Day som firas i USA den 13 april men det behövs egentligen ingen ursäkt för att laga till denna suveräna dessert som …

  • Tropisk tiramisu

    av Christoffer Enquist

    Tiramisun hör till de mest ikoniska desserterna men här ger vi oss i kast med att twista till klassikern och resultatet blir till en tropisk tolkning där ingredienserna bland annat …

  • Tryffel med apelsinzest & havssalt

    av Christoffer Enquist

    Är du osäker på hur man bäst matchar in en whisky till dessert så är choklad alltid svaret. Därefter får valet av whisky avgöra kakaohalten och har du exempelvis markerade …

  • Crème brûlée och hallon

    av Christoffer Enquist

    Världens godaste dessert? Ja, crème brûléen aspirerar definitivt på epitetet och inte blir det hela sämre av att det i grund och botten är en rätt lätt servering som dessutom …

  • Banoffee – banankolapaj

    av Christoffer Enquist

    Banoffee är en lek med ord där banana och toffee slagits samman. För det är precis vad som är i fokus i denna ljuvliga skapelse som engelsmännen Nigel Mackenzie och …

  • Amerikanska pannkakor & lönnsirap

    av Christoffer Enquist

    Tänk dig en vinterkväll och du är sugen på något gott men har inte så värst mycket spännande hemma. Då är amerikanska pannkakor ofta svaret på dina begär då ingredienserna …

Fler artiklar
  • Snittar med mögelost och Benromach i glaset

    av Christoffer Enquist

    Ett glas upphällt med en finstämd whisky kräver egentligen ingenting annat, men ibland händer det att man vill njuta av någonting vid sidan om, vilket vi här tagit fasta på. …

  • Semla och eminent bourbon

    av Christoffer Enquist

    4:e mars i år är dagen för en mycket omtyckt tradition – Fettisdagen. Förra året sattes det nuvarande rekordet över sålda semlor, vilket innebar att 63 procent av svenskarna åt …

  • Shanky´s Whip och semla

    av Christoffer Enquist

    Den 4:e mars i år är det åter dags för en mycket omtyckt tradition – Fettisdagen. Förra året sattes det nuvarande rekordet över sålda semlor, vilket innebar att 63 procent …

  • Smördegsbananer fyllda med choklad, serverat med glass

    av Christoffer Enquist

    Vinter. Vi tänker sött möter värme. Smördegsinbakad banan fylld med smält choklad, toppad med lönnsirap och serverad med romrussin-glass. Till detta gör vi en klassisk Irish Coffee med Tullamore Dew …

  • Krispig apelsindoftande chokladbanan med fruktcocktail och vaniljglass

    av Christoffer Enquist

    En krispig smördeg omsluter bakad banan fylld med apelsindoftande choklad – en dessert där krämighet möter elegans. I glaset väntar Aberlour 12 YO, en whisky med finstämd kraft. Tillsammans har …

  • Spetsade päron med choklad

    av Christoffer Enquist

    Spetsade päron: Till denna servering hittar vi inspiration från 80-talets klassiker med inlagda päron och After Eight, men här har vi med inspiration från Jamie Oliver lyft upp rätten så …

  • Affogato & irländsk whiskeylikör

    av Christoffer Enquist

    Idag ”syndar” vi med denna förföriskt enkla dessert där vi häller upp ett glas kyld whiskeylikör från irländarna och serverar detta till en italiensk dessert som är precis lika läcker …

  • Bakad brie med valnötter, lönnsirap, fikon och rom

    av Christoffer Enquist

    Bakad brie: Enkelhet är ibland nyckeln till det goda, och det är precis det som vi tagit tillvara på i denna gudomliga ostefterrätt som du laga mer enkla medel, men …

  • Glass, jordgubbar och lyxig grädde till en Irish Coffee

    av Christoffer Enquist

    Irish Coffee är som bekant en drink som tenderar att fungera lika bra året runt och när vi ändå svänger samman vår Irish Coffee så passar vi på ett servera …

  • Old Fashioned och tryfflar

    av Christoffer Enquist

    Old Fashioned är drycken som förvandlades till en cocktail innan begreppet ens existerade. Ursprungligen var det en enkel blandning av en sockerbit dränkt i sprit, sodavatten, citron och whiskey. Men …

  • Kladdkaka med romgrädde

    av Christoffer Enquist

    Kladdkaka: Vi serverar en ljuvligt kladdig chokladupplevelse med Papiamento Rum Carnival – en kryddig och elegant rom som tillsammans ger oss en förtrollande kombination. Årets ultimata dessertupplevelse? Upp till dig… …

  • Lyxfika

    av Christoffer Enquist

    Lyxfika: Bakverk och kakor av olika slag intas friskt under de kallare månaderna på året (varmare också för den delen) och det är fikan vi slår ett slag för här. …

  • Snabb cheesecake

    av Christoffer Enquist

    Snabb cheesecake: Variationerna på cheesecake finns det inget slut på och den är som oftast lika uppskattad som den är god. Vi har här valt att twista till en snabb …

  • Romrussinglass á la minute

    av Christoffer Enquist

    Romrussinglass á la minute: Kanske var ni precis som oss när vi var unga, bara namnet ”romrussin” fick en att bestämma sig för att det inte kunde vara gott. Med …

  • Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde & saltkolaglass

    av Christoffer Enquist

    Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde, saltkolaglass & Diplomático: Rom och choklad är ett säkert kort, inte minst när venezuelanska Diplomático är i glaset. Det tar vi fasta vid och matchar chokladen …

  • Raspberry Fool & Irish Coffee

    av Christoffer Enquist

    Raspberry Fool: När vi ändå svänger samman vår Irish Coffee så stannar vi på de brittiska öarna och gör världens enklaste dessert därtill – en raspberry fool. Här behöver det …

  • Doppade Jordgubbar & ikonisk cognac

    av Christoffer Enquist

    Doppade Jordgubbar: Sommaren är här och med den de svenska jordgubbarna. Fönstret är förtvivlat kort så passa på att njuta av bären i alla dess former. Här doppar vi svenska …

  • Crème brûlée med blåbär

    av Christoffer Enquist

    Irish Coffee är precis lika gott året om; när snön ligger tungt ute eller en sen sommarkväll när kylan kryper på. Här blandar vi den enligt konstens alla regler med …

  • Semla och Amarula Cream

    av Christoffer Enquist

    Även om firandet har sitt ursprung i den kristna högtiden fastlagen och åtföljdes av 40 dagars fasta innan påsk, så vågar vi påstå att idag är det den bästa tisdagen …

  • Knäckig äppelpaj med smultäcke & vaniljsås

    av Christoffer Enquist

    Affärerna är fyllda med fantastiska svenska vinteräpplen och dessa går ju bara inte att motstå. Därför blir det till en knäckig äppelpaj med smultäcke och där crunchen blir extra läcker …

  • Vaniljglass affogato

    av Christoffer Enquist

    Det finns en ny Råstoff ute på marknaden, en som bygger likörbasen på arabicabönor, och att den är himmelsk och syndigt förförisk för kaffeälskaren lär inte komma som en överraskning. …

  • Amerikanska pannkakor med rom- och apelsinkaramelliserade fikon

    av Christoffer Enquist

    Färska fikon är inte bara en vitamin- och mineralbomb, de är galet goda också. Här får de arbeta tillsammans med kanel, kardemumma och vanilj samt apelsinskivor när de puttrar i …

  • Romindränkt ananas, karamelliserad sås, kokos & vaniljgräddglass

    av Christoffer Enquist

    Efterrätter som du svänger samman i ett nafs och som inte innehåller några avancerade moment gillar vi skarpt. Särskilt när resultatet är så underbart välsmakande som i detta fall där …

  • American pancakes med bacon & rommarinerade hallon

    av Christoffer Enquist

    Vi tänker på den amerikanska södern och nationaldagen 4th of July när vi komponerar ihop denna förlustande och farligt goda kombination. Recept (6 personer) Southern Comfort Nr. 618, 700 ml, …

  • Peach cobbler

    av Christoffer Enquist

    Nu har dagen passerat, den årliga Peach Cobbler Day som firas i USA den 13 april men det behövs egentligen ingen ursäkt för att laga till denna suveräna dessert som …

  • Tropisk tiramisu

    av Christoffer Enquist

    Tiramisun hör till de mest ikoniska desserterna men här ger vi oss i kast med att twista till klassikern och resultatet blir till en tropisk tolkning där ingredienserna bland annat …

  • Tryffel med apelsinzest & havssalt

    av Christoffer Enquist

    Är du osäker på hur man bäst matchar in en whisky till dessert så är choklad alltid svaret. Därefter får valet av whisky avgöra kakaohalten och har du exempelvis markerade …

  • Crème brûlée och hallon

    av Christoffer Enquist

    Världens godaste dessert? Ja, crème brûléen aspirerar definitivt på epitetet och inte blir det hela sämre av att det i grund och botten är en rätt lätt servering som dessutom …

  • Banoffee – banankolapaj

    av Christoffer Enquist

    Banoffee är en lek med ord där banana och toffee slagits samman. För det är precis vad som är i fokus i denna ljuvliga skapelse som engelsmännen Nigel Mackenzie och …

  • Amerikanska pannkakor & lönnsirap

    av Christoffer Enquist

    Tänk dig en vinterkväll och du är sugen på något gott men har inte så värst mycket spännande hemma. Då är amerikanska pannkakor ofta svaret på dina begär då ingredienserna …

Fler artiklar

Vi är Livets Goda

Chefredaktör & VD
Anders Enquist

 

Redaktion
Andreas Larsson
Christoffer Enquist
Katie Spain
Anders Melldén
Erik Dahlström
Maja Berthas
Daniel Bruce
Tobias Tullberg

 

Post & Leveransadress
Box 4152
131 04 Nacka
Vikdalsvägen 50, 131 51 Nacka
Telefon: 08-448 25 50
E-post: info@livetsgoda.se

GDPR och Integritet

För att läsa hela vår uppdaterad integritetspolicy kring den nya dataskyddsförordningen GDPR och hur vi hanterar dina uppgifter, klicka här.

Kundtjänst och Support

support@livetsgoda.se

Facebook Instagram

Prenumeration

Teckna prenumeration

Annonsering

Kontakta Christoffer Enquist: christoffer.enquist@livetsgoda.se

© Livets Goda AB

Vinmagasinet Livets Goda / Wine Magazine
  • VIN
  • WHISKY
  • NYHETER PÅ SB
  • VINOTEKET
  • RECEPT & DRINKAR
  • APPEN
  • VÅRA TIDNINGAR
    • SAMTLIGA UTGÅVOR
    • PRENUMERERA
    • TECKNA PREMIUM
  • RESTAURANGGUIDEN
  • LOGGA IN

Kundvagn

Close

Inga produkter i varukorgen.

Close