-
Smörrebröd är den danska klassikern som i grunden är en öppen sandwich med topping som blev populär i Köpenhamn på 1880-talet och som idag kan ses lite som danskarna nationalrätt. …
-
Här har vi en modern tolkning av carpaccio, där tunna skivor av oxfilé får en oväntad twist med curry och chiliolja, inspirerad av Medelhavets varma smaker och Asiens aromatiska kryddor. …
-
Mousserande drycker är en bättre matpartner än vad folk kanske ibland kan tro, om man kliver utanför ramarna och tankar på fisk och skaldjur, och det är precis vad vi …
-
Linguine och blåmusslor: Att havets läckerheter har en central roll i det japanska köket är ingen nyhet och det har vi tagit fasta på i denna aromatiskt kryddiga förrätt där …
-
En trattkantarelltoast är en svårslagen förrätt eller en läcker sidorätt som kan avnjutas när som helst på året. Vi håller oss till Sverige när det gäller drycken och serverar Timmer …
-
Kräftröra på kavring: Kräftsäsongen går nu in i sitt högläge, varpå vi har tagit fasta på detta och skapat en sagolikt njutbar kombination där de rödkokta kräftdjuren får möta en …
-
Tartar betyder finfördelat kött som helst ska serveras rått och av naturliga skäl så vill man då ha kött av bästa kvalité. Här har vi gjort en lyxig förrätt på …
-
Palmer & Co hör till de mest stabila och pålitliga champagnerna i, om uttrycket tillåts, budgetsegmentet. La Réserve imponerar verkligen och passar utmärkt som välkomstdrink eller varför inte tillsammans med …
-
Sommaren har nu äntligen kommit till oss och årstiden till ära gräver vi fram en svensk klassiker – rimmad lax med dillstuvad potatis. Och med en sådan anrättning kan vi …
-
Vissa single malt är mer matorienterade än andra och till grupperingen kan vi med lätthet räkna in anCnoc och destilleriets fina Sherry Cask Finish Peated Edition som handlar mer om …
-
Halstrade jätteräkor: Med små, enkla medel kan magi uppnås, i alla fall om man sätter samman råvaror av kvalité. Och det är precis det som vi här har gjort när …
-
Nu är vi inne i den efterlängtade tiden på året då man kan få tag på svensk sparris och denna primör kan med enkelhet lätt tillagas till ett fantastiskt tilltugg …
-
Råraka med löjrom: Klassiska rätter finns i många skepnader, men en ursvensk anrättning som vi ständigt återkommer till, när vi vill få känslan av lyx, är den krispigt smörstekta rårakan. …
-
Tartar på oxfilé: Den här serveringen går efter regeln “Det enkla är det goda och komplexa”. En kryddig srirachadressing får blanda sig med oxfilé, koriander, mandlar och tenkasu. Tenkasu är …
-
Möra revbensspjäll: Saftigt och mört lamm i världsklass från Röda Ladans Gård tillsammans med anrik cognac från Rémy Martin. Vi adderar en elegant söt sås, rik på citrus och middagen …
-
Rökta räkor och råbiff: Årets roligaste servering med massor av olika smakupplevelser. Börja med råbiff och gå sedan vidare till de rökta räkorna. Upplev skillnaderna med de olika smakprofilerna från …
-
Tartar på lax och äpple: Högtiden för champagne, eller åtminstone en av dom, ligger runt hörnet. Här har vi gjort en fräsch laxtartar som är enkel att förbereda och som …
-
Prosecco: En klassiker är en klassiker av en anledning, den fungerar alltid och kanske därför ligger toast skagen så nära svenskarnas hjärtan. Till vår krämiga skagenröra är det inte alls …
-
Julsmörgås: Här tar vi vara på klassiska inslag av julbordet och gör oss en enkel julsmörgås, med känsla av lyx, vilket vi serverar till amerikanska Substance Cs från House of …
-
Laxtartar med äpple & krasse: Här har vi gjort en läcker laxtartar som är enkel att förbereda och som passar till vilken festkväll som helst. En rätt som låter dig …
-
Alsace möter toast skagen: Här låter vi franska landsbygden möta havet i kombinationen mellan Gustave Lorentz´s gewurztraminer och den aptitliga rätten toast skagen – två komponenter som sätter guldkant på …
-
Buffelmozzarella och champagne: Hav möter land i den här ytterst enkla skapelsen som kan nå riktigt ljuva höjder om du hittar bra råvaror. Inramningen med ädel champagne från Palmer är …
-
Julsmörgås med ost, skinka & fikon: Kombinationen ost och cognac är knappast en insider’s secret, speciellt om du adderar pepparkakor. Men här vill vi ta de klassiska julsmakerna och göra …
-
Laxtartar: En rätt som är enkelt att förbereda och bjuder på en fest för smaklökarna med varje tugga. Tillsammans med Monkey Shoulder blir serveringen en perfekt start på kvällen. Laxtartar …
-
Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås: En välgjord smörgås i all sin enkelhet är vi svaga för, något som ligger kvar sedan barnsben när det bästa som fanns var en färsk limpa …
-
Kantarelltoast med cognac: Detta recept ger en enkel men utsökt förrätt eller tilltugg som är perfekt för att njuta av kantareller och den salta smaken av pecorino. I glaset häller …
-
Rom och ceviche: Vi associerar cevichen med Sydamerika och främst Peru där den agerar nationalrätt, men idag är det en populär servering världen över. Tekniken bygger på att med kyla …
-
Jultoast: Kombinationen ost och glögg är knappast en insider’s secret, speciellt om du adderar pepparkakor. Men här vill vi ta de klassiska julsmakerna och göra något annorlunda av det, vilket …
-
Tartar på lax: En kulinarisk smaksensation som kombinerar lax med fräsch kålrabbi och en touch av asiatiska kryddor. En enkel rätt att förbereda och som levererar en explosion av smaker …
-
Högrevssliders & Bourbon: Här har vi tagit inspiration från den amerikanska södern med en klassiker i form av högrevsburgare i miniformat, med smällt cheddarost och en rostad majskolv. Comfort food …
-
Smörrebröd är den danska klassikern som i grunden är en öppen sandwich med topping som blev populär i Köpenhamn på 1880-talet och som idag kan ses lite som danskarna nationalrätt. …
-
Här har vi en modern tolkning av carpaccio, där tunna skivor av oxfilé får en oväntad twist med curry och chiliolja, inspirerad av Medelhavets varma smaker och Asiens aromatiska kryddor. …
-
Mousserande drycker är en bättre matpartner än vad folk kanske ibland kan tro, om man kliver utanför ramarna och tankar på fisk och skaldjur, och det är precis vad vi …
-
Linguine och blåmusslor: Att havets läckerheter har en central roll i det japanska köket är ingen nyhet och det har vi tagit fasta på i denna aromatiskt kryddiga förrätt där …
-
En trattkantarelltoast är en svårslagen förrätt eller en läcker sidorätt som kan avnjutas när som helst på året. Vi håller oss till Sverige när det gäller drycken och serverar Timmer …
-
Kräftröra på kavring: Kräftsäsongen går nu in i sitt högläge, varpå vi har tagit fasta på detta och skapat en sagolikt njutbar kombination där de rödkokta kräftdjuren får möta en …
-
Tartar betyder finfördelat kött som helst ska serveras rått och av naturliga skäl så vill man då ha kött av bästa kvalité. Här har vi gjort en lyxig förrätt på …
-
Palmer & Co hör till de mest stabila och pålitliga champagnerna i, om uttrycket tillåts, budgetsegmentet. La Réserve imponerar verkligen och passar utmärkt som välkomstdrink eller varför inte tillsammans med …
-
Sommaren har nu äntligen kommit till oss och årstiden till ära gräver vi fram en svensk klassiker – rimmad lax med dillstuvad potatis. Och med en sådan anrättning kan vi …
-
Vissa single malt är mer matorienterade än andra och till grupperingen kan vi med lätthet räkna in anCnoc och destilleriets fina Sherry Cask Finish Peated Edition som handlar mer om …
-
Halstrade jätteräkor: Med små, enkla medel kan magi uppnås, i alla fall om man sätter samman råvaror av kvalité. Och det är precis det som vi här har gjort när …
-
Nu är vi inne i den efterlängtade tiden på året då man kan få tag på svensk sparris och denna primör kan med enkelhet lätt tillagas till ett fantastiskt tilltugg …
-
Råraka med löjrom: Klassiska rätter finns i många skepnader, men en ursvensk anrättning som vi ständigt återkommer till, när vi vill få känslan av lyx, är den krispigt smörstekta rårakan. …
-
Tartar på oxfilé: Den här serveringen går efter regeln “Det enkla är det goda och komplexa”. En kryddig srirachadressing får blanda sig med oxfilé, koriander, mandlar och tenkasu. Tenkasu är …
-
Möra revbensspjäll: Saftigt och mört lamm i världsklass från Röda Ladans Gård tillsammans med anrik cognac från Rémy Martin. Vi adderar en elegant söt sås, rik på citrus och middagen …
-
Rökta räkor och råbiff: Årets roligaste servering med massor av olika smakupplevelser. Börja med råbiff och gå sedan vidare till de rökta räkorna. Upplev skillnaderna med de olika smakprofilerna från …
-
Tartar på lax och äpple: Högtiden för champagne, eller åtminstone en av dom, ligger runt hörnet. Här har vi gjort en fräsch laxtartar som är enkel att förbereda och som …
-
Prosecco: En klassiker är en klassiker av en anledning, den fungerar alltid och kanske därför ligger toast skagen så nära svenskarnas hjärtan. Till vår krämiga skagenröra är det inte alls …
-
Julsmörgås: Här tar vi vara på klassiska inslag av julbordet och gör oss en enkel julsmörgås, med känsla av lyx, vilket vi serverar till amerikanska Substance Cs från House of …
-
Laxtartar med äpple & krasse: Här har vi gjort en läcker laxtartar som är enkel att förbereda och som passar till vilken festkväll som helst. En rätt som låter dig …
-
Alsace möter toast skagen: Här låter vi franska landsbygden möta havet i kombinationen mellan Gustave Lorentz´s gewurztraminer och den aptitliga rätten toast skagen – två komponenter som sätter guldkant på …
-
Buffelmozzarella och champagne: Hav möter land i den här ytterst enkla skapelsen som kan nå riktigt ljuva höjder om du hittar bra råvaror. Inramningen med ädel champagne från Palmer är …
-
Julsmörgås med ost, skinka & fikon: Kombinationen ost och cognac är knappast en insider’s secret, speciellt om du adderar pepparkakor. Men här vill vi ta de klassiska julsmakerna och göra …
-
Laxtartar: En rätt som är enkelt att förbereda och bjuder på en fest för smaklökarna med varje tugga. Tillsammans med Monkey Shoulder blir serveringen en perfekt start på kvällen. Laxtartar …
-
Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås: En välgjord smörgås i all sin enkelhet är vi svaga för, något som ligger kvar sedan barnsben när det bästa som fanns var en färsk limpa …
-
Kantarelltoast med cognac: Detta recept ger en enkel men utsökt förrätt eller tilltugg som är perfekt för att njuta av kantareller och den salta smaken av pecorino. I glaset häller …
-
Rom och ceviche: Vi associerar cevichen med Sydamerika och främst Peru där den agerar nationalrätt, men idag är det en populär servering världen över. Tekniken bygger på att med kyla …
-
Jultoast: Kombinationen ost och glögg är knappast en insider’s secret, speciellt om du adderar pepparkakor. Men här vill vi ta de klassiska julsmakerna och göra något annorlunda av det, vilket …
-
Tartar på lax: En kulinarisk smaksensation som kombinerar lax med fräsch kålrabbi och en touch av asiatiska kryddor. En enkel rätt att förbereda och som levererar en explosion av smaker …
-
Högrevssliders & Bourbon: Här har vi tagit inspiration från den amerikanska södern med en klassiker i form av högrevsburgare i miniformat, med smällt cheddarost och en rostad majskolv. Comfort food …
-
Smörrebröd är den danska klassikern som i grunden är en öppen sandwich med topping som blev populär i Köpenhamn på 1880-talet och som idag kan ses lite som danskarna nationalrätt. …
-
Här har vi en modern tolkning av carpaccio, där tunna skivor av oxfilé får en oväntad twist med curry och chiliolja, inspirerad av Medelhavets varma smaker och Asiens aromatiska kryddor. …
-
Mousserande drycker är en bättre matpartner än vad folk kanske ibland kan tro, om man kliver utanför ramarna och tankar på fisk och skaldjur, och det är precis vad vi …
-
Linguine och blåmusslor: Att havets läckerheter har en central roll i det japanska köket är ingen nyhet och det har vi tagit fasta på i denna aromatiskt kryddiga förrätt där …
-
En trattkantarelltoast är en svårslagen förrätt eller en läcker sidorätt som kan avnjutas när som helst på året. Vi håller oss till Sverige när det gäller drycken och serverar Timmer …
-
Kräftröra på kavring: Kräftsäsongen går nu in i sitt högläge, varpå vi har tagit fasta på detta och skapat en sagolikt njutbar kombination där de rödkokta kräftdjuren får möta en …
-
Tartar betyder finfördelat kött som helst ska serveras rått och av naturliga skäl så vill man då ha kött av bästa kvalité. Här har vi gjort en lyxig förrätt på …
-
Palmer & Co hör till de mest stabila och pålitliga champagnerna i, om uttrycket tillåts, budgetsegmentet. La Réserve imponerar verkligen och passar utmärkt som välkomstdrink eller varför inte tillsammans med …
-
Sommaren har nu äntligen kommit till oss och årstiden till ära gräver vi fram en svensk klassiker – rimmad lax med dillstuvad potatis. Och med en sådan anrättning kan vi …
-
Vissa single malt är mer matorienterade än andra och till grupperingen kan vi med lätthet räkna in anCnoc och destilleriets fina Sherry Cask Finish Peated Edition som handlar mer om …
-
Halstrade jätteräkor: Med små, enkla medel kan magi uppnås, i alla fall om man sätter samman råvaror av kvalité. Och det är precis det som vi här har gjort när …
-
Nu är vi inne i den efterlängtade tiden på året då man kan få tag på svensk sparris och denna primör kan med enkelhet lätt tillagas till ett fantastiskt tilltugg …
-
Råraka med löjrom: Klassiska rätter finns i många skepnader, men en ursvensk anrättning som vi ständigt återkommer till, när vi vill få känslan av lyx, är den krispigt smörstekta rårakan. …
-
Tartar på oxfilé: Den här serveringen går efter regeln “Det enkla är det goda och komplexa”. En kryddig srirachadressing får blanda sig med oxfilé, koriander, mandlar och tenkasu. Tenkasu är …
-
Möra revbensspjäll: Saftigt och mört lamm i världsklass från Röda Ladans Gård tillsammans med anrik cognac från Rémy Martin. Vi adderar en elegant söt sås, rik på citrus och middagen …
-
Rökta räkor och råbiff: Årets roligaste servering med massor av olika smakupplevelser. Börja med råbiff och gå sedan vidare till de rökta räkorna. Upplev skillnaderna med de olika smakprofilerna från …
-
Tartar på lax och äpple: Högtiden för champagne, eller åtminstone en av dom, ligger runt hörnet. Här har vi gjort en fräsch laxtartar som är enkel att förbereda och som …
-
Prosecco: En klassiker är en klassiker av en anledning, den fungerar alltid och kanske därför ligger toast skagen så nära svenskarnas hjärtan. Till vår krämiga skagenröra är det inte alls …
-
Julsmörgås: Här tar vi vara på klassiska inslag av julbordet och gör oss en enkel julsmörgås, med känsla av lyx, vilket vi serverar till amerikanska Substance Cs från House of …
-
Laxtartar med äpple & krasse: Här har vi gjort en läcker laxtartar som är enkel att förbereda och som passar till vilken festkväll som helst. En rätt som låter dig …
-
Alsace möter toast skagen: Här låter vi franska landsbygden möta havet i kombinationen mellan Gustave Lorentz´s gewurztraminer och den aptitliga rätten toast skagen – två komponenter som sätter guldkant på …
-
Buffelmozzarella och champagne: Hav möter land i den här ytterst enkla skapelsen som kan nå riktigt ljuva höjder om du hittar bra råvaror. Inramningen med ädel champagne från Palmer är …
-
Julsmörgås med ost, skinka & fikon: Kombinationen ost och cognac är knappast en insider’s secret, speciellt om du adderar pepparkakor. Men här vill vi ta de klassiska julsmakerna och göra …
-
Laxtartar: En rätt som är enkelt att förbereda och bjuder på en fest för smaklökarna med varje tugga. Tillsammans med Monkey Shoulder blir serveringen en perfekt start på kvällen. Laxtartar …
-
Smörstekt svamp på leverpastejsmörgås: En välgjord smörgås i all sin enkelhet är vi svaga för, något som ligger kvar sedan barnsben när det bästa som fanns var en färsk limpa …
-
Kantarelltoast med cognac: Detta recept ger en enkel men utsökt förrätt eller tilltugg som är perfekt för att njuta av kantareller och den salta smaken av pecorino. I glaset häller …
-
Rom och ceviche: Vi associerar cevichen med Sydamerika och främst Peru där den agerar nationalrätt, men idag är det en populär servering världen över. Tekniken bygger på att med kyla …
-
Jultoast: Kombinationen ost och glögg är knappast en insider’s secret, speciellt om du adderar pepparkakor. Men här vill vi ta de klassiska julsmakerna och göra något annorlunda av det, vilket …
-
Tartar på lax: En kulinarisk smaksensation som kombinerar lax med fräsch kålrabbi och en touch av asiatiska kryddor. En enkel rätt att förbereda och som levererar en explosion av smaker …
-
Högrevssliders & Bourbon: Här har vi tagit inspiration från den amerikanska södern med en klassiker i form av högrevsburgare i miniformat, med smällt cheddarost och en rostad majskolv. Comfort food …