RECEPT & DRINKAR
-
Wagyu är känt för sin intensiva marmorering och smöriga textur, en köttbit som bokstavligen smälter i munnen. Här kryddas den varsamt med en hint av curry innan den steks i …
-
Att använda få, men kvalitativa råvaror, för att snabbt kunna slänga ihop något oemotståndligt, är något som de flesta uppskattar. Och att sedan matcha detta till ett passande vin, för …
-
Tournedos Rossini, en hyllning till den italienska kompositören och gourmanden Gioachino Rossini, är en av världens mest ikoniska rätter. Känd för sin lyxiga kombination av mör biff, krämig foie gras …
-
En elegant och sofistikerad kombination där Havets Wallenbergare, panerade och smörstekta till perfektion, möter krispigt spritsat potatismos och syrlig picklad rödkål. Tillsammans med en livfull, torr champagne från André Clouet …
-
Lammentrecôte kan en riktig delikatess om du väljer svenskt kvalitetslamm, känt för sin smakrikedom tack vare våra betesmarker och ansvarsfulla djurhållning. Här tillagas lammet till perfektion, penslas med chiliolja och …
-
Här möts det rustika och det sofistikerade när krispigt stekt kycklinglårfilé serveras med krämigt potatismos toppat med löjrom, syrlig picklad rödkål och kryddig kimchi. I glaset har vi André Clouet …
-
Ibland är nyckeln till en lyckad middagsservering enkelhet med välkomponerande smaker. I receptet här har vi, inspirerad av Jamie Olivers 5 ingredients, använt oss av få men väl valda ingredienser …
-
“Grisens hemlighet” – Iberico Secreto, är en delikat detalj från den spanska Ibericogrisen, känd för sin marmorerade fetthalt och smakrikedom. Denna välbevarade hemlighet tillagar vi här knaprig och serverar med …
-
Rödvinsbräserad oxkind, som tillagas långsamt till en mör delikatess, serveras här med en krämig svamprisotto. En rätt som förenar traditioner från det italienska köket. Risotton, som har sitt ursprung i …
-
Bouillabaisse är en klassisk fiskgryta från de sydfranska hamnarna i Provence, skapad av fiskare som använde dagens fångst till en mustig, värmande gryta full av Medelhavets smaker. I vår egen …
-
Iberico Secreto, ofta kallad “grisens hemlighet,” är en delikat detalj från den spanska Ibericogrisen, känd för sin marmorerade fetthalt och smakrikedom. Denna välbevarade hemlighet tillagar vi här knaprig och serverar …
-
En elegant servering där knaprigt stekt kycklinglår får sällskap av syrlig picklad rödkål, kryddig kimchi och krämigt potatismos toppat med löjrom. I glaset bjuder Wongraven Morgenstern Riesling 2023 på en …
-
Bouillabaisse är en klassisk fiskgryta från de sydfranska hamnarna i Provence, skapad av fiskare som använde dagens fångst till en mustig, värmande gryta full av Medelhavets smaker. I vår egen …
-
Pulled Beef är en klassisk rätt med rötter i amerikansk BBQ-tradition, där köttet långsamt tillagas på låg temperatur tills det blir så mört att det enkelt kan dras isär med …
-
Ricatoni fylld med konfiterad anka: En rustik men elegant rätt som kombinerar italienska och franska influenser med nordiska råvaror. Saftiga kycklinglårfiléer steks krispiga och får puttra i en aromatisk buljong …
-
En rätt som bjuder på en härlig kombination av knaprigt stekt kycklinglår med skinn, smakrik röd thaicurry-sås, smörstekt ostronskivling och krispig pak choi. Serverad med ugnsbakad potatis och en elegant …
-
Klassisk fransk servering med långsamt tillagad anka som möter spansk trotjänare i glaset och vi har ett ljuvligt äktenskap länderna mellan. Serveras med smörstekta trattkantareller och säsongens betor och din …
-
På tallriken har vi en höstig och smakrik långkokt karré som för dagen serveras med ugnsbakad butternutpumpa, krispig palsternacka och stekta trattkantareller. Rätten toppas med rostade pumpakärnor och dekoreras med …
-
Här bjuder vi på en elegant men samtidigt smakfull middag med zucchinipizza och saftig sous-vide-kyckling, perfekt balanserade för att möta den subtila kraften hos Fontanafredda Barolo 2020. Njutning för både …
-
Saftigt kött, smält cheddarost och en fyllig hemmagjord dressing som serveras med subtil krispighet hos dubbelfriterade pommes frites. Vi pratar smakexplosion av kraftiga, men ändå välbalanserade smaker. Den perfekta kompanjonen …
-
Tacobakad tempeh: En på papperet kanske otippad servering men som överraskar mycket positiv. Kombinationen av tacobakad tempeh och Faustino I Gran Reserva ger dig en förhoppningsvis nya smaker att upptäcka …
-
Vi serverar sommarkväll på en tallrik. Stekt Iberico Secreto (även kallad Grisens Hemlighet), skuret i tunna skivor som penslas med krispig chili och serveras med kokt lupin, en fräsch grönsallad …
-
BBQ-kryddad secreto iberico: Kombinationen av rökiga, kryddiga och fruktiga smaker i både mat och vin. Här har vi en långsamt bakad BBQ-kryddad iberico som blir otroligt saftig och smakrik, perfekt …
-
Torsk i exotisk currygryta: En välgjord currygryta går alltid hem. Gjord från grunden ger den fantastiska smaker och ett härligt djup och den går att kombinera efter säsong som råder. …
-
Caccio e Pepe: Italienarnas skicklighet och förkärlek för att använda få men utmärkta ingredienser framträder tydligt i denna klassiker, som fortsatt behåller sin popularitet även utanför Italiens gränser. Fokus ligger …
-
Caesarsallad med räkor: Ingenting säger sommartid som en klassisk Caesarsallad. Ursprunget lär härstamma från en italiensk/mexikansk invandrare till USA – Caesar Cardini – den fjärde juli 1924 när han tvingades …
-
Vit Bordeaux är en kameleont när det kommer till matchningar i matväg och att det inte dricks mer av denna eminenta dryck till maträtter av olika slag kan vi fundera …
-
Ingenting säger sommartid som en klassisk Caesarsallad. Ursprunget lär härstamma från en italiensk/mexikansk invandrare till USA – Caesar Cardini – den fjärde juli 1924 när han tvingades improvisera en matig …
-
Croissant pulled pork: Saftig pulled pork insvept i en smörig croissant tillsammans med svensk whisky som lyfter fram de djärva smakerna. Det här kan vara vårens och sommarens coolaste grillservering. …
-
Lyxig pasta: En maträtt som hör hemma kring Italiens kustland. Precis så här vill de italienska restaurangerna vid havet servera sin pasta. För oss svenskar passar det här lika bra …
-
Wagyu är känt för sin intensiva marmorering och smöriga textur, en köttbit som bokstavligen smälter i munnen. Här kryddas den varsamt med en hint av curry innan den steks i …
-
Att använda få, men kvalitativa råvaror, för att snabbt kunna slänga ihop något oemotståndligt, är något som de flesta uppskattar. Och att sedan matcha detta till ett passande vin, för …
-
Tournedos Rossini, en hyllning till den italienska kompositören och gourmanden Gioachino Rossini, är en av världens mest ikoniska rätter. Känd för sin lyxiga kombination av mör biff, krämig foie gras …
-
En elegant och sofistikerad kombination där Havets Wallenbergare, panerade och smörstekta till perfektion, möter krispigt spritsat potatismos och syrlig picklad rödkål. Tillsammans med en livfull, torr champagne från André Clouet …
-
Lammentrecôte kan en riktig delikatess om du väljer svenskt kvalitetslamm, känt för sin smakrikedom tack vare våra betesmarker och ansvarsfulla djurhållning. Här tillagas lammet till perfektion, penslas med chiliolja och …
-
Här möts det rustika och det sofistikerade när krispigt stekt kycklinglårfilé serveras med krämigt potatismos toppat med löjrom, syrlig picklad rödkål och kryddig kimchi. I glaset har vi André Clouet …
-
Ibland är nyckeln till en lyckad middagsservering enkelhet med välkomponerande smaker. I receptet här har vi, inspirerad av Jamie Olivers 5 ingredients, använt oss av få men väl valda ingredienser …
-
“Grisens hemlighet” – Iberico Secreto, är en delikat detalj från den spanska Ibericogrisen, känd för sin marmorerade fetthalt och smakrikedom. Denna välbevarade hemlighet tillagar vi här knaprig och serverar med …
-
Rödvinsbräserad oxkind, som tillagas långsamt till en mör delikatess, serveras här med en krämig svamprisotto. En rätt som förenar traditioner från det italienska köket. Risotton, som har sitt ursprung i …
-
Bouillabaisse är en klassisk fiskgryta från de sydfranska hamnarna i Provence, skapad av fiskare som använde dagens fångst till en mustig, värmande gryta full av Medelhavets smaker. I vår egen …
-
Iberico Secreto, ofta kallad “grisens hemlighet,” är en delikat detalj från den spanska Ibericogrisen, känd för sin marmorerade fetthalt och smakrikedom. Denna välbevarade hemlighet tillagar vi här knaprig och serverar …
-
En elegant servering där knaprigt stekt kycklinglår får sällskap av syrlig picklad rödkål, kryddig kimchi och krämigt potatismos toppat med löjrom. I glaset bjuder Wongraven Morgenstern Riesling 2023 på en …
-
Bouillabaisse är en klassisk fiskgryta från de sydfranska hamnarna i Provence, skapad av fiskare som använde dagens fångst till en mustig, värmande gryta full av Medelhavets smaker. I vår egen …
-
Pulled Beef är en klassisk rätt med rötter i amerikansk BBQ-tradition, där köttet långsamt tillagas på låg temperatur tills det blir så mört att det enkelt kan dras isär med …
-
Ricatoni fylld med konfiterad anka: En rustik men elegant rätt som kombinerar italienska och franska influenser med nordiska råvaror. Saftiga kycklinglårfiléer steks krispiga och får puttra i en aromatisk buljong …
-
En rätt som bjuder på en härlig kombination av knaprigt stekt kycklinglår med skinn, smakrik röd thaicurry-sås, smörstekt ostronskivling och krispig pak choi. Serverad med ugnsbakad potatis och en elegant …
-
Klassisk fransk servering med långsamt tillagad anka som möter spansk trotjänare i glaset och vi har ett ljuvligt äktenskap länderna mellan. Serveras med smörstekta trattkantareller och säsongens betor och din …
-
På tallriken har vi en höstig och smakrik långkokt karré som för dagen serveras med ugnsbakad butternutpumpa, krispig palsternacka och stekta trattkantareller. Rätten toppas med rostade pumpakärnor och dekoreras med …
-
Här bjuder vi på en elegant men samtidigt smakfull middag med zucchinipizza och saftig sous-vide-kyckling, perfekt balanserade för att möta den subtila kraften hos Fontanafredda Barolo 2020. Njutning för både …
-
Saftigt kött, smält cheddarost och en fyllig hemmagjord dressing som serveras med subtil krispighet hos dubbelfriterade pommes frites. Vi pratar smakexplosion av kraftiga, men ändå välbalanserade smaker. Den perfekta kompanjonen …
-
Tacobakad tempeh: En på papperet kanske otippad servering men som överraskar mycket positiv. Kombinationen av tacobakad tempeh och Faustino I Gran Reserva ger dig en förhoppningsvis nya smaker att upptäcka …
-
Vi serverar sommarkväll på en tallrik. Stekt Iberico Secreto (även kallad Grisens Hemlighet), skuret i tunna skivor som penslas med krispig chili och serveras med kokt lupin, en fräsch grönsallad …
-
BBQ-kryddad secreto iberico: Kombinationen av rökiga, kryddiga och fruktiga smaker i både mat och vin. Här har vi en långsamt bakad BBQ-kryddad iberico som blir otroligt saftig och smakrik, perfekt …
-
Torsk i exotisk currygryta: En välgjord currygryta går alltid hem. Gjord från grunden ger den fantastiska smaker och ett härligt djup och den går att kombinera efter säsong som råder. …
-
Caccio e Pepe: Italienarnas skicklighet och förkärlek för att använda få men utmärkta ingredienser framträder tydligt i denna klassiker, som fortsatt behåller sin popularitet även utanför Italiens gränser. Fokus ligger …
-
Caesarsallad med räkor: Ingenting säger sommartid som en klassisk Caesarsallad. Ursprunget lär härstamma från en italiensk/mexikansk invandrare till USA – Caesar Cardini – den fjärde juli 1924 när han tvingades …
-
Vit Bordeaux är en kameleont när det kommer till matchningar i matväg och att det inte dricks mer av denna eminenta dryck till maträtter av olika slag kan vi fundera …
-
Ingenting säger sommartid som en klassisk Caesarsallad. Ursprunget lär härstamma från en italiensk/mexikansk invandrare till USA – Caesar Cardini – den fjärde juli 1924 när han tvingades improvisera en matig …
-
Croissant pulled pork: Saftig pulled pork insvept i en smörig croissant tillsammans med svensk whisky som lyfter fram de djärva smakerna. Det här kan vara vårens och sommarens coolaste grillservering. …
-
Lyxig pasta: En maträtt som hör hemma kring Italiens kustland. Precis så här vill de italienska restaurangerna vid havet servera sin pasta. För oss svenskar passar det här lika bra …