Låt dig inspireras...
Vad letar du efter idag? Välj bland drinkar, för-, huvud eller efterrätt.
Låt dig också inspireras av alla våra recept nedan.
-
Asian buns är i ropet och börjar nu dyka upp i var och varannan affär. De ångade bröden fylls med valfria tillbehör men särskilt goda är dem med kött eller …
-
Den kallrökta salmalaxen är en ny favorit på redaktionen och här serverar vi den naturell i små bitar tillsammans med krispig rädisa, hyvlad fänkål och en rökig chiliaioli. Chili och …
-
Glutenintoleranta ölälskare har inte haft det lätt då de öl som funnits på marknaden varit tämligen mediokra. Men de senaste åren har sett en vändning där glutenfri öl gjort ett …
-
High Coast Doubles handlar helt och hållet om samspelet mellan bourbon- och romfat. Det gör den bäst som orökt och efter närmare tio års lagring, först på bourbonfat, sedan romfat …
-
Georg Breuers Sauvage hör till Systembolagets mest pålitliga köp och visar även vilken fantastisk inneboende kvalitet rieslingdruvan sitter på. I den nya svala 2021-årgången matchar vi vinet till en sesamoljesotad …
-
En krämig hummersoppa hör säsongen till och ännu lyxigare blir den med kött från hummern. Smaken tar soppan från hummerskal, grönsaker och tomatpuré som först rostats i ugnen innan tillagningen …
-
Affärerna är fyllda med fantastiska svenska vinteräpplen och dessa går ju bara inte att motstå. Därför blir det till en knäckig äppelpaj med smultäcke och där crunchen blir extra läcker …
-
Råbiff äter vi som förrätt likaväl som till huvudrätt – allt beror på sinnesstämningen. Denna klassiker gör sig väl till lättare röda men lika väl till vita fräscha som den …
-
Finns det egentligen något bättre än bubbel som välkomstdrink? Ja, det skulle väl då vara ett tilltugg som passar perfekt till champagnen, i detta fall den högklassiga Charles Heidsiecks Brut …
-
Här har vi låtit vår egen experimentlusta få fritt spelutrymme och resultatet blev en skönt asiatiskinspirerad rätt med precis rätt grad av sting i smaken. Med andra ord, som gjort …
-
Rårakan är inte bara lätt att tillaga, den skänker samtidigt en lyxig känsla när den kommer in som förrätt med fiskrom, gräslök, rödlök och gräddfil på toppen. Det känns ursvenskt …
-
Det finns en ny Råstoff ute på marknaden, en som bygger likörbasen på arabicabönor, och att den är himmelsk och syndigt förförisk för kaffeälskaren lär inte komma som en överraskning. …
-
Att långsamt grilla revbensspjäll hör till sommarens höjdpunkter men nu vill vi inte stå ute och frysa och gör således de tunna revbensspjällen i ugnen med riktigt bra resultat. Till …
-
Att matcha amarone till mat är inte svårt alls, särskilt inte de bättre och mer kraftfulla buteljeringarna som Zenatos Amarone della Valpolicella Classico. Tricket är såklart mycket smaker men också …
-
Champagne och aptitretare. Ibland vill man bara stanna där resten av kvällen och låta de förföriska munsbitarna komma i en strid ström samtidigt som champagnen aldrig tar slut. En av …
-
Orecchiette är Puglias signum, de öronformade pastasnäckorna. Här kokar vi bronsvalsad sådan och svänger samman med pancetta, stekt vitlök, brysselkål och gott om oregano. Lite grädde och lime på det …
-
Gimlet är en klassisk gindrink, dessutom väldigt lätt att fixa och innehåller blott ett fåtal ingredienser då allt handlar om samspelet mellan en bra gin och limejuicen. Fräschören och den …
-
Lammentrecôte må låta finare än lammnacke men nu är det där styckdetaljen sitter och lika god är den oavsett namn; särskilt när vi tillagar den med perfekt kärna och serverar …
-
Lax är alltid som oftast ett säkert kort till skotsk single malt, The Glenrothes är inget undantag. Däremot är vi nyfikna på om det är ungdom eller ålder som gör …
-
Vad serverar men till en superelegant whisky? Enkelt, smaker som följer whiskyn, inte tar över utan förstärker finessen. Här har vi tillagat svensk kalvfilé som hängmörats två veckor, steker upp …
-
Vintern är här och med den lagar vi rätter med mycket smaker och som får oss att må bra. Till favoriterna räknar vi in den sydfranska klassikern ratatouille som dessutom …
-
Kanapéer till drinkar och cocktails kan vara så mycket mer än en skål chips. Det kan exempelvis vara hjärtsalladsblad som du har en klick sriracha- och korianderkryddad kräftröra på. Här …
-
Mat som får jobba många timmar i grytan eller ugnen, där allt du behöver göra är att ösa lite då och då, måste vi erkänna är rätt oslagbart. Till vår …
-
Tiden närmar sig då vi gärna köper lite bättre mousserande viner och då vill vi gärna slå ett slag för en titt över kanalen och vad som händer i det …
-
Kung Pao, egentligen Gong Bao, är ett recept från regionen Sichuan i Kina. Idag är det sannolikt än mer känt utanför hemlandet och originalet Gong Bao Ji Ding är baserat …
-
Att matcha whisky och mat är i grunden inte svårare än andra drycker däremot bör storleken på anrättningen vara mindre och arbeta helst med ett fåtal ingredienser. Kanapéer är perfekta …
-
Paellan är vi nog alla väl bekanta med och det är också denna som delvis inspirerar oss när vi tillagar blåmusslor i saffran. Fonden som kokas samman doftar och smakar …
-
Bland Italiens mest klassiska köttserveringar ja dit hör onekligen porchettan, fläsksidan som fylls med örter och kryddor innan det rullas ihop och binds samman. Efter lång tid i ugnen, gärna …
-
Denna danska klassiker innehåller ingen hare utan vi har att göra med en klassisk köttfärslimpa täckt med bacon och i mitten fylld med äpplen och katrinplommon. Limpan bakas i ugn …
-
Aptitretarna, de där små tilltuggen som man alltid vill ha mer av, hör till en festmåltids absoluta glädjeämnen då de har äran att inleda kvällen. Balansgången ligger i att finna …