Recept från Marcus Samuelsson och Peas of Heaven

av Livets Goda

Livsmedelsvarumärket Peas of Heaven, en av Sveriges framstående aktörer inom växtbaserad mat, krokar nu arm med den prisbelönta stjärnkocken Marcus Samuelsson där de tillsammans utvecklat tre produkter för dagligvaruhandeln. Efter hårt jobb med att få fram riktigt bra produkter med god och naturlig smak kan Peas of Heaven och Marcus Samuelsson tillsammans avslöja sina tre första växtbaserade matvaror, nämligen köttfri grillkorv, köttbullar och burgare – alla gjorda på svensk ärta och produkterna är tillverkade i Sverige, strax utanför Göteborg.

Här bjuder vi på två recept signerade Marcus Samuelsson. Foto: Peas of Heaven

Sesame Peanut Noodles & Meatballs
4 portioner, ca 20 minuter1 frp Marcus Köttfria Köttbullar Peas of Heaven

250 g breda risnudlar, blötlagda
2 dl Sesame peanutglaze (recept se nedan)
1 broccoli i buketter
150 g strimlad brysselkål
1 strimlad röd paprika
½ strimlad röd chili
3 strimlade salladslökar
1 dl hackad bladpersilja
Salt och peppar 

Sesame Peanut Glaze:
1 msk jordnötssmör
1 brk kokosmjölk (400 ml)
2 msk ljus soja
1 tsk sesamolja
1 tsk riven färsk ingefära
1 tsk riven färsk vitlök
½ tsk gurkmeja
¾ dl risvinäger
1 msk honung
1 pressad lime

Köttbulleglaze:
1 msk matolja
1/2 dl bbqsås
½ msk honung
1 msk soja

  1. Sesame Peanut Glaze: Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa samman. Lägg i en kastrull och koka upp och låt sedan sjuda ca 5 minuter.
  2. Vänd köttbullarna med glazen i en stekpanna.
  3. Stek grönsakerna snabbt i panna med lite olja. Vänd ner blötlagda nudlar och blanda väl. Värm så att nudlarna blir mjuka. Lägg i skålar och häll över Sesame Peanut Glaze och toppa med Peas of Heaven köttfria köttbullar.

The Kitchen Sink Dog
4 portioner, ca 10 minuter

1 frp Marcus Samuelsson Köttfria Grillkorvar, Peas of Heaven
4 korvbröd av briochetyp
1 dl vegan remoulade (se recept nedan)
½ dl rostad lök
1/3 gurka hyvlad på längden
1 msk soja
salt och peppar 

Vegan Remoulade:
1 dl vegansk mayo
1 dl ketchup
2 msk hackad dill
1 msk bostongurka
½ citron saft och rivet skal från

  1. Blanda alla ingredienser till remouladen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hyvla gurkan och smaksätt med soja, salt och peppar.
  3. Grilla korvarna i panna, servera i briochebröd med remoulade, hyvlad gurka och friterad lök.

Den goda korven är smaksatt med Karl-Johansvamp och har ett skinn gjort av alger.
Torka av korven med lite papper innan den går ner i pannan.