Hem Mat & Restaurang Recept på lamm till Åsnevinet – Mas Janeil Le Petit Pas och lammracks

Recept på lamm till Åsnevinet – Mas Janeil Le Petit Pas och lammracks

av Livets Goda

Recept till Mas Janeil Le Petit Pas Grillade lammracks i örtmarinad, serveras med gräslök- och timjansmör, färskpotatissallad och zuccinistubbar. 4 personer 800 gram lammracks Örtmarinad ½-1 dl god olivolja 2 vitlöksklyftor, finhackade 5 msk färsk basilika & rosmarin, finhackade Gräslök & Timjansmör 100 gram smör (rumsvarmt) 4 msk färsk gräslök & timjan, finhackade 1 vitlöksklyfta, pressad 1 nypa flingsalt Färskpotatissallad 500-700 gram färskpotatis 8 små salladslökar 1 dl pumpafrön, rostade 3 msk olivolja flingsalt Zuccinistubbar 2 medelstora zuccini 3 msk olivolja flingsalt Gör såhär Putsa köttet rent från ev senor. Blanda ingredienserna till örtmarinaden i en skål och rör om. Lägg sedan i köttet och ställ svalt och övertäckt i kylskåpet. Blanda ihop i en skål: smör, örter, vitlök och flingsalt till örtsmöret. Ställ svalt. Koka de borstade potatisarna mjuka och då de svalnat något, dela i klyftor. Skär salladslökarna på längden, i mindre bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Dela zuccinin till stubbar ca 4- 5 cm höga. Hetta upp en panna med olivolja och stek zuccinin på kortändarna så att de får färg. Ställ sedan i en ugnsform och låt ugnsbakas i ca 20 min. Värm grillen ordentligt! Torka av lammet från marinad och lägg på den heta grillen, ca 10 minuter på var sida, men detta kan variera beroende på lammracksens storlek. Under tiden, sväng ihop potatis, salladslök, pumpakärnor, olivolja och flingsalt och ställ i en skål. Ta ut smöret från kylskåpet och servera ur en skål. Då lammet är klart, låt gärna vila en liten stund så att inte köttsaften rinner ut, skär i önskade bitar och servera med varma zuccinistubbar, örtsmör och färskpotatissallad. Bild: Louise Bondebjer

RELATERAD LÄSNING