Hem American pancakes med bacon & rommarinerade hallon

American pancakes med bacon & rommarinerade hallon

av Christoffer Enquist

Vi tänker på den amerikanska södern och nationaldagen 4th of July när vi komponerar ihop denna förlustande och farligt goda kombination.

Recept (6 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Southern Comfort

Nr. 618, 700 ml, 35%, 249 kr
Whiskeylikören Southern Comfort skapades redan 1874 av New Orleans-bartendern Martin Wilkes Heron som blandade whiskey med frukter, kryddor och sött. Och visst är det en stor, nyanserad doft med fruktiga toner där aprikos, apelsinskal och en hint tropiskt sticker ut och där vaniljkryddiga inslag, bränt socker och whisky kompletterar. Smaken är intensiv, simmig i konsistensen och med läcker aprikoskaraktär, bourbonkryddighet och ett långt rikt avslut. Sötma som ett dessertvin men den högre alkoholhalten lyfter fräschören och gör det hela till en högst angenäm likör. Finns även som halvflaska.

Matchningen
Klassiska och tydliga smaker förenas i en härlig rätt med stor brunchkänsla. Går givetvis lika bra att servera som efterrätt eller om du väljer bacon som tillbehör fungerar den lika bra som huvudrätt. Whiskeyns fräscha bourbonstil passar perfekt till den här serveringen.

Southern Comfort finner man på Systembolaget HÄR >>