Hem Baljfärslasagne med fransos på magnum

Baljfärslasagne med fransos på magnum

av Christoffer Enquist

Baljfärslasagne: Underbar “share food” i en fantastisk aromatisk lasagne som bygger på baljfärs. En servering som är inspirerad från den svenska kocken Jessie Sommarström där vi adderat krispiga gröna chips. På bordet har vi en otroligt charmig franskos i magnumformat. Upplagt för en fantastisk middag med skratt och gemenskap.

Baljfärslasagne

Baljfärslasagne och charmig fransos i magnumflaska

Baljfärslasagne – Ingredienser

Serverar 6 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

2022 Cuisine de ma Mere Chinon
Frankrike, Loiredalen, Chinon / Nr 50136 (1500 ml) 12%, 299 kr, 91 P (beställs i 3 pack)
Formidabelt vin i magnumflaska som är perfekt när vännerna kom över på middag. Underbart örtblommigt i doften med ung och pigg rödfrukt, kanel, en näve svenska skogsblåbär och den för cabernet franc-druvan så typiska malört. Ett mycket charmigt vin som ger massor och ändå uppträder slankt och elegant – stor personlighet. Frukten i smaken drar åt mogna tranbär, nypon och blåbär med inslag av kardemumma och lakrits med fina juicy tanniner i avslutet som möts ett av stänk svartpeppar, persilja och lakrits. Ett litet mästerverk i stor flaska med franska vindar signerad Grosbois. Ett vin att ställa på bordet vilken dag som helst!

MATCHNINGEN
En matträtt att dela på och en stor flaska att dela på. Matkonsten behöver ibland inte vara svårare. De fina ört- och peppartonerna i vinet hittar den vegetariska färsen helt perfekt. De här två hör ihop tillsammans. Även vinets bärighet från skogen tar lasagnen flera nivåer upp och de möts högst upp i smakerna på ett mycket fint sätt. En kombination som gör att du vill äta och dricka länge tillsammans med de du tycker om.

Vinet beställer du HÄR