Boston Sour på Michter´s

av Christoffer Enquist

Boston Sour: Whisky sour är en klassisk drink som har hängt med sedan slutet 1800-talet som i sin grund består av whiskey, citronjuice och socker, även om variationerna är oändliga. Första gången som drinken dokumenterades var i landsortstidningen Waukesha Plain Dealer i Wisconsin år 1870. I exemplet här har vi adderat äggvita för att få ett skum, vilket då blir en Boston sour och som bas använder vi den delikata Michter’s US 1 US1 Sour Mash Whiskey 43%.

Boston Sour

Boston Sour på Michter´s

Drinkbas
Michter’s US 1 US
1 Sour Mash Whiskey, Kentucky
Nr 56337 (700 ml) 43%, 649 kr, 95

Den här whiskeyn handlar om att tidigare jäst mäsk används som ”förrätt” för den nya mäsken som ska jäsas. I buteljen har här ett säreget spannmålsurval vilket gör att denna whiskey inte kan kategoriseras som Rye eller Bourbon, men who cares, inta och njut av en aromatisk och elegant whiskeykraft med smakavtryck av citrus, choklad, sirapsnotad honung och apelsin som rotas med vaniljfudge och lakrits i utsmyckningen. Underbart, läckert och älskvärt.

Så mixar du en Boston Sour

6 cl Michter’s US 1 US★1 Sour Mash Whiskey
2 cl citronjuice
1,5 cl sockerlag (2 delar socker, 1 del vatten)
1 äggvita
Garnering, några droppar Angostura bitter

Så gör du:
Blanda alla ingredienser i en shaker med is och skaka väl. Sila ner i lämpligt glas och garnera med några droppar Angostura bitter.