Hem Bruschetta med kallrökt lax, honungs- & senapssås

Bruschetta med kallrökt lax, honungs- & senapssås

av Christoffer Enquist

Kallrökt lax är inte helt otippat en klockren matchning med single malts där rökigheten får vara med. Till High Coasts Cask Strength som lagrats på bourbon och sherryfat blir vår laxbruschetta med honungs- och senapssås en riktigt höjdare som lockar fram whiskyns kryddighet och fina sötma.

Ingredienser

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Whisky

High Coast 63 batch 04 PX, Sverige

Nr. 41131, 700 ml, 63%, 1063 kr, 92p
Det här är den fjärde och sista versionen av konceptwhiskyn 63. 100% rökt whisky med malt på 63ppm. Lagrat i 63 liters bourbonfat i 8,04 år varav 630 dagar slutfinish i PX-50 liters fat. Det är en rikt uttrycksfull, mörk whisky med torrt karamelliserade körsbär, mogna äpplen, fikon, apelsin, aprikos och citrussyra. Choklad och lönnsirap speglas i sötman. Violblåst cigarr- och piptobak går respektfullt bredvid varandra och i kryddningen har ingefära i svartpepparkornen. En whisky med brandy-bourbon flirt och skönt speedad.

Matchningen
Ett såväl väldigt gott som fascinerande möte där den kallrökta laxen och såsen får fram det bästa ur whiskyn och där både rätt och dryck tonar ner sina respektive rökkaraktärer till förmån för krydda, sötma och frukt.