Hem Buffelmozzarella och champagne

Buffelmozzarella och champagne

av Christoffer Enquist

Buffelmozzarella och champagne: Hav möter land i den här ytterst enkla skapelsen som kan nå riktigt ljuva höjder om du hittar bra råvaror. Inramningen med ädel champagne från Palmer är träffsäker och här inne vill du stanna länge och bara njuta.

Buffelmozzarella och champagne

Buffelmozzarella och champagne

Buffelmozzarella och champagne – Ingredienser (2 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Palmer Blanc de Blancs 2017
Nr 7553 (750 ml), 429 kr, 90p
Årgångschardonnay i riktigt fin form bjuds det med 2017 där druvan visar upp vitblommiga inslag varvat med brödbakstoner, grön mandel, citrusfrukter och en mixa av gröna och gula äpplen. Trots sin ungdomliga framtoning är det redan idag fint djup i doften och det intrycket tar vi med oss till smaken där en krämig mousse med frisk syra backandes upp lotsar fram det piggt stenfruktiga. Viss nötighet likaså och zestig citrus i avslutet som är skönt kvardröjande. Som så ofta är fallet med Palmer – pålitligt och riktigt bra för ytterst rimlig peng. Och till den som gillar att lagra; här finns stoppning för några års utveckling.

Kombinationen
Vad kan egentligen gå fel med champagne och det härligt salta från havet tillsammans med ett frasigt rostat bröd i olivolja? Precis, faktiskt ingenting. Särskilt när det rivna limeskalet träffar champagnen mitt i hjärtat med amors pilar och ser till att det här giftermålet blir sprakande. Bara så gott tillsammans!

Champagnen finner man på Systembolaget HÄR

Läs gärna också: En trio Palmer & Co – champagne med mersmak HÄR