Hem Caesarsallad med kycklingbröst

Caesarsallad med kycklingbröst

av Christoffer Enquist

Caesarsallad och rosé av bättre snitt är i vår värld en svårslagen matchning och än bättre blir anrättningen när grillen åker fram och kycklingbröstet kan grillas i stället. Det ursprungliga receptet på en Caesar innehåller ingen kyckling eller bacon för den delen, men i dagens variant har proteinet sin plats och gör blott salladen bättre. Särskilt när vi har skickliga Dievoles rosé i glasen, nya årgången av Le Due Arbie.

Caesarsallad

Caesarsallad – Recept – 2 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet

2022 Le Due Arbie Rosato, Toscana, Italien

Nr. 2416, 750 ml, 12,5%, 115 kr, 87 p
Druvren sangiovese från högklassiga producenten Dievole går aldrig fel och visst har man fått till det även med 2022:an, den senaste årgången och som ska lotsa oss genom kommande sommar. Här bjuds en örtdoftande rosé i expressiv maritim stil med nyanser av hallon, röda vinbär, persika och blommande ört samt ett stänk geléhallon. Smaken är läskande torr och stramt rödbärig med inslag av persika och blodröd citrus samt de obligatoriska örtinsticken. Rent och drivet avslut med grapefrukt, fästande zestighet och viss krydda.

Caesarsallad – Matchningen
Rosé i den provencalska andan om än från Toscana och skickliga producenten Dievole, är som gjort för att hänga med Caesarsalladen. Vinet hanterar dels sallad i sig förnämligt och det ska gudarna veta inte är det enklaste, men rosén med sin fruktighet fångar även upp sältan från ost, bacon och dressingen. En solklar vinnare i vår och sommar.