Hem Caesarsallad och champagne

Caesarsallad och champagne

av Christoffer Enquist

Ingenting säger sommartid som en klassisk Caesarsallad. Ursprunget lär härstamma från en italiensk/mexikansk invandrare till USA – Caesar Cardini – den fjärde juli 1924 när han tvingades improvisera en matig sallad till gästerna på hans restaurang. Vad som är det riktiga originalreceptet låter vi vara osagt, men variationerna på salladen finns det gott om.

Caesarsallad

Caesarsallad & champagne

(Bestick på bild: Global, finns hos Sundqvist.se HÄR)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drycken till;

Palmer & Co Brut Réserve
Nr. 7372 (750 ml, 12%) 389 kr, 90 p
Två detaljer skiner direkt igenom i denna cuvée; att chardonnay är den tydliga stjärnan i blenden och att mängden reservvin inte går att ignorera. Med en enkel skanning av qr-koden på baksidan avslöjas också druvornas sammansättning samt att imponerande 40 procent av vinets karaktär kommer från noga utvalda reservviner. Doften är magnifik och full av karaktär med noter av grillad citron, rostade mandlar, subtila vaxiga nyanser, smörig brioche, krispiga kaksmulor och solmogen stenfrukt. Här känner man verkligen av reservvinernas påverkan på doftpaletten. Smaken är skarp och elegant, med en följsam och varsam mousse, inslag av citrus och kalkig mineralitet, stenfruktig skalbeska och en hint av nötiga undertoner. Palmer’s Brut Reserve är fortsatt en exceptionellt välgjord buteljering!

Kombinationen
Champagnens mogna fruktighet och nötiga underton kompletterar kycklingens möra och mjälla struktur fenomenalt, samtidigt som den med lätthet fångar även upp sältan från ost, bacon och dressing på ett alldeles föredömligt vis, vilket blir till en vinnande kombination och ett solklart val nu till den nalkande våren och sommaren.

Champagnen finner ni på Systembolaget HÄR

För mer inspiration, se: Livets Goda Vinet & Maten – Champagne Palmer och recepten HÄR