Hem Ceviche på pilgrimsmussla, scampi, avokado & vattenmelon

Ceviche på pilgrimsmussla, scampi, avokado & vattenmelon

av Christoffer Enquist

Vi associerar cevichen med Sydamerika och främst Peru där den agerar nationalrätt, men idag är det en populär servering världen över. Tekniken bygger på att med kyla och syra tillaga fisken eller skaldjuren. Vi anpassar vår ceviche till det bästa vårtecknet, roséns ankomst, och serverar här pilgrimsmusslor och scampi med rödlök, avokado, vitlök, chili, koriander och vattenmelon för att hitta den gemensamma nämnaren med vinvalen, nya årgången av Cuvée Madame och Petite Cuvée Madame från Provence.

ceviche

Ceviche – Förrätt -4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinerna 

Cuvée Madame Sélection de Mademoiselle 2022, Côtes de Provence, Frankrike
Nr. 2203, 139 kr, 88 p
Riktigt attraktiv årgång av denna klassiker som bygger cinsault, grenache, syrah och carignan. Druvaromatisk med saftiga persikor, vattenmelon, lime, röda bär och blommighet i doften samt klingande ren rödbärig fruktighet i smaken med blodröd citrus i det zestiga avslutet som dröjer sig kvar.

Petite Cuvée Madame 2022, VdP du Var, Frankrike
Nr. 78359, 109 kr, 86 p
Den lilla madamen har inget att skämmas för den heller utan med cinsault, grenache och merlot som bas får vi ett piggt örtigt och rödbärigt uttryck med vattenmelon och citrusfrukter i en lättare stil men inte utan skärpa, kryddighet och fint fäste i avslutet. En vardagspärla från Provence östra delar.

Ceviche och rosé
Det här är en superbt fräsch förrättsservering och med någon av Provence-roséerna ovan accentueras det fruktiga i vinerna som får mer rondör i mötet med det limemarinerade samtidigt som den lilla hettan ger den nödvändiga edgen.