Hem Char siu på fläskytterfilé, pak choi, sesam- & chiliolja

Char siu på fläskytterfilé, pak choi, sesam- & chiliolja

av Christoffer Enquist

Char siu på fläskytterfilé: Char siu är grillat fläsk i det kantonesiska köket och har du väl fått smak för den ljuvligt söta, syrliga och kryddiga marinaden så lovar vi, det finns ingen återvändo. Till röd Bourgogne är det en superb matchning och således faller valet på en Rully till högst anständigt pris – Rully En Rosey 2021 från Maison Chanzy.

Char siu

Char siu på fläskytterfilé

Så gör du – recept till 4 personer

Char siu på fläskytterfilé

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin
Rully En Rosey 2021, Maison Chanzy, Bourgogne, Frankrike
Nr. 2821, 199 kr, 88 p
Rully hittar vi i Côte Chalonnaise, precis norr om Mercurey, och det är en appellation väl värd att hålla koll på i och med att priserna ännu är på en förnuftig nivå. 2021:an visar upp en ungdomlig attraktion med syrliga skogsbär, tranbär, rosor, stenkross och en lätt ton av sandelträ som adderar kryddighet till intrycket. Munkänslan ger ett slankt vin med tranbärsaktig syra, ungdomlig beska, röda bär, krydda från faten samt ett lätt rödcitruszestigt avslut.

Matchningen
Mycket ur det kinesiska köket är förträffligt med Bourgogne, vit som röd, men här plockar vi fram pinot-vinet som hanterar köttets glaze och krydda lysande bra samtidigt som vinets textur och syra adderar fräschör och skär genom smakerna. Bäst blir det när vinet har en temperatur på 14 C.

Vinet finner man på Systembolaget HÄR >>