Hem Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde & saltkolaglass

Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde & saltkolaglass

av Christoffer Enquist

Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde, saltkolaglass & Diplomático: Rom och choklad är ett säkert kort, inte minst när venezuelanska Diplomático är i glaset. Det tar vi fasta vid och matchar chokladen med ett annat tryggt val, apelsinen. Och när man då ändå är i gång så slänger vi in vaniljstång, saltkolaglass, grädde och apelsinskal och hux flux så når Diplomático Reserva Exclusiva nirvana.

Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde, saltkolaglass & Diplomático

Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde, saltkolaglass & Diplomático

Chokladdoppade apelsinfiléer, vaniljsmäktande grädde, saltkolaglass

Recept – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Rom
Diplomático Reserva Exclusiva, Venezuela
Nr. 356, 700 ml, 549 kr (350 ml, 299 kr), 93 p
Denna rom från Diplomático är såsom många andra av firmans rom: kriminellt god! Rik och komplex doft och smak med förnimmelse av tropikerna, kola, nougat, kakao, diskret vanilj, muscovadosocker och nästan lite örtiga rosmarintoner. Russin, plommon, nötter, och kanderad apelsin fyller på registret och den söta basen har sin fingertoppskänsliga fatkryddighet som skapar konturer, finess och skärpa mitt i det njutningslystna uttrycket. En mognad i sitt öppna och generösa sinne kan även skönjas i form av humidorlagrad cigarr i den andra andningen och där faten ånyo agerar med att ge stringens och en lätt hes ådra med sugande längd. Diplomático Reserva Exclusiva är flytande kärlek.

Matchningen
Apelsin, zest, vanilj och mörk choklad; ja, det måste väl ändå vara Diplomáticos allra bästa vänner. Och visst får vi till det i matchningen där inte minst rommen blir än fräschare, än mer kryddig och än mer förförisk. Att det finns en liten rondör i Reserva Exklusiva är a och o här, den bryggan mellan dessert och dryck.