Citronzucchini: En läcker pastarätt med en uppfriskande kombination av citron och zucchini. I glaset har vi en sauvignon blanc från Australien som bjuder på citrus, svartavinbärsblad, gröna äpplen och krusbär. Elegant och aromatiskt och väldigt gott – passar lika bra till måndagskäket som till lördagsmiddagen med gäster.
Citronzucchini linguine med färsk mynta och parmesan
Ingredienser (2 per)
Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.
Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här
2022 Wakefield Estate Adelaide Hills Sauvignon Blanc
Nr 4700 (750 ml), 13,5%, 129 kr 85p
I doften finns de typiska attributen som man hittar i en Sauvignon Blanc från Australien så som svartavinbärsblad, krusbär med stick av citrus. Frisk och ganska rund smak med inslag av gröna äpplen, citrus och en viss bäska i avslutet.
Mat & Vin i kombination:
Detta eleganta och aromatiska vin harmoniserar perfekt med maten där citron och zucchini spelar huvudrollen. Den livliga syran i vinet lyfter fram citronens uppfriskande smak och kompletterar zucchinins milda och knapriga textur. Tillsammans skapar de en perfekt symfoni av friskhet och balans, och varje tugga i pastarätten blir en smakupplevelse på hög nivå. Det är en kombination som sätter citrus och fräschör i fokus och gör det fantastiskt bra!