Citrus- & fänkålskryddad sill till påsk

av Christoffer Enquist

Är det något som vi med säkerhet kan kalla danskarna så är det akvavitexperter och inte minst Aalborg har varit ledande sedan förrförra århundradet. Taffel är såklart den ikoniska snapsen tätt följt av Jubilæums men bland de mer nyskapande och som de flesta ännu inte fuktat strupen med hör Aalborgs Dild Akvavit, en mix mellan citrus och dill som skänker en lätt lakritston. Till denna eminenta snaps tänker vi oss en inlagd sill där skalet från citrus och apelsin samt fänkålsfrön i lagen blir smakbrygga till drycken. Supergott, superenkelt att förbereda och en garanterad hit på påskbordet. Receptinspiration hämtad från ICA.

Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.

Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här

Aalborg finner man på Systembolaget HÄR >>>