Hem Club Sandwich

Club Sandwich

av Christoffer Enquist

Lillördag. Halvvägs mot fredag och du bara orkar inte ställa dig i köket och laga mat. Det är ok, alla har vi varit där. Men det betyder inte att man ska sluta njuta utan vi gör livet väldigt enkelt för oss och tar med hem ett par Club Sandwich från närliggande Subway, plockar fram den tidlösa Beaujolais Royal som legat på kyl och njuter av att det är ok att vara lat – ibland.  

Vin

Beaujolais Royal, Dufouleur Frères, Bourgogne, Frankrike

art.nr. 5408, 750 ml, 13%, 89 kronor
I glaset får vi en helt transparent rubinröd färg som kanske inte ser mycket ut för världen men nu sitter inte doft och smak i färgpigmentet. Doften bjuder på viss mognad i bärdominansen och associationerna går från hallon, vinbär och körsbär till ett stänk jordgubbar. En del örtiga toner också. Smaken är mjuk och balanserad och den mörkfruktiga söta bärnyansen är lätt att ta till sig. Här kommer också lite cedertoner, blodapelsin samt färsk örtbukett. Fjäderlätt ja, helt torrt likaså, men ändå inte utan substans, följsam syra och en strimma av tanniner. Dessutom med en viss längd i det charmigt bäriga avslutet.

Matchningen
Vi har sagt det förr men det tål att upprepas, Beaujolais Royal är oslagbart och funkar till en myriad av recept så att vinet lirar väl med en Club Sandwich känns rätt givet. Inte minst riktigt väl kylt är det löjligt läskande och gott. Ibland är livet bekymmersfritt.