Hem Croissant pulled pork

Croissant pulled pork

av Christoffer Enquist

Croissant pulled pork: Saftig pulled pork insvept i en smörig croissant tillsammans med svensk whisky som lyfter fram de djärva smakerna. Det här kan vara vårens och sommarens coolaste grillservering.

Croissant pulled pork

Croissant pulled pork – Ingredienser (4 personer)

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Drycken till;

High Coast Mountains 01 Multråberget
Nr 41623 (500 ml, 51%) 799 kr, 93p
Den första whiskyn ut i Mountains-serien, (smart koncept by the way!) ramlar inte ur vagnen. Det är ännu en solid whisky från destilleriet. Vi har en rökig akt vars råsprit getts en lagring i snitt under 8,18 år i bourbon och Pedro Ximénes fat. Mer exakt fördelas lagringen under cirka fem år i bourbonfaten följt av tre år i två olika PX-fat. Resultatet är ursnyggt. Whiskyn rör sig med smidig kraft i sitt ABV. Strukturellt råder en skarpsinnig vinös transparens i intensitet och energi. Fruktigheten knyter ett naturligt agerande samband mellan apelsinnosad citrus, karamelliserade äpplen och körsbär samt fikon och sultanrussin. Vissa nötkinder och vanilj, toffée och choklad appellerar vår kärlek till det söta på ett förföriskt vis och rökigheten sätter en mer cigarraskig och skogsbrinnade ådra med fin precision.

Kombinationen
Den rökiga delen i whisky bjuder direkt in till dans med den härliga BBQ-aktiga pulled-porken. Att whisky funkar bra till diverse mat vet vi alla sedan tidigare men det här tar upplevelsen vidare till något alldeles speciellt. Sötman från croissanten flirtar hejdlöst med whiskyns eldiga fruktighet samtidigt som den rundar av och ger komplexitet till faten i whiskyn. Det här gillar vi. Beroendeframkallande kombination.

Whiskyn finner man HÄR på Systembolaget