Hem Drinkinspiration – Lynchburg Lemonade

Drinkinspiration – Lynchburg Lemonade

av Christoffer Enquist

Historien bakom denna klassiska drink är en brokig sådan, men vi lämnar det åt historien och konstaterar att den skapades i Alabama av restaurangägaren Tony Mason 1980. En anledning till dess popularitet, förutom att den är uppfriskande och god, är att den även är väldigt enkelt att tillreda.

Drinkbas
Jack Daniel’s Old No. 7, 40%
Nr 585 (700 ml) 340 kr, 90p
Inom världen av bourbon så är Jack Daniel´s Old Nr.7 en tidlös klassiker som i tankarna för dig till amerikanska södern, där fatens förtrollande påverkan ger en genuin countrybar-känsla, liksom en kryddig edge som sig bör. Vidare sveper en nötig sirapsvind genom gomseglet och den orangea citrusfruktigheten dansar elegant och balanserat på tungan. I dess komponenter finner man även subtila toner av cederdragen tobak, som ger en djupare dimension till upplevelsen. Pleasure without complications är inte att förakta.

Så mixar du en Lynchburg Lemonade

3 cl Jack Daniel’s Old No. 7
2 cl Triple sec
2 cl färskpressad citronjuice
Sprite
Citronskiva 

Så gör du:
Blanda Jack Daniel’s, Triple sec, citronjuice och sockerlag i en shaker och fyll den med is. Skaka väl och häll sedan upp drinken i ett glas fyllt med is. Toppa drinken med Sprite och garnera med en skiva citron.

Jack Daniel´s finner du på ditt närmsta Systembolag HÄR