Hem En kantonesisk höjdare; biff med picklat kål

En kantonesisk höjdare; biff med picklat kål

av Christoffer Enquist

Från det kantonesiska köket hämtar vi denna oemotståndligt goda servering där tunt skivad flankstek möter picklat kinesisk kål och söt röd paprika. Spännande smaker med salt, syrligt, sött och en perfekt hint av hetta gör vinvalet enkelt. Vi vill ha ett ungt fruktigt rött som mår bra av att serveras lätt kylt. Zenatos Valpolicella Classico antar utmaningen.

Recept

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

2019 Zenato Valpolicella Classico Superiore, Italien

art.nr. 12385, 750 ml, 13,5%, 139 kr, 88 p
Zenatos Valpolicella Classico Superiore uppför sig precis så som vi vill att ett vin från regionen ska. Tillägget Classico Superiore indikerar de mest historiska och äldsta lägena i regionen och det ger i årgången ett fint transparent uttryck med blomörtigt anslag, körsbär, plommon, ett lätt rökigt inslag samt läder och tobak. Smaken är skönt pepprig och samtidigt ljus i den rödbäriga generösa frukten vilket skapar en tilltalande drickvänlighet. Ett örtvegetalt inslag kikar även fram, tanninerna smeker behagligt och syran är livgivande. Ett riktigt skönt matorienterat vin helt enkelt som mår allra bäst vid 14 C.

Matchningen
Tjusningen med Zenatos Valpolicella till den här kantonesiska paradrätten är att vinet inte kräver någon uppmärksamhet utan lierar sig direkt med de många intrycken från anrättningen och lägger fokus på samspelet. Vilket är strålande för klunkarna blir lätt större än man tänkt sig!

Vinet finner man på Systembolaget här >>