1

Franskstekt kotlett av Scan Svensk Rapsgris med baconlindad potatiscrisp

Ingredienser
800 g Scan Rapsgriskottlett i bit med ben
1 msk olivolja
2 msk fransk senap
1 dl panko, grovt rivet ströbröd
1 msk franska örter

Rökt tomatemulsion
5 tomater
3 vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 msk hickory smoked liquid
1 äggvita
3 dl rapsolja
salt och peppar

Baconlindad potatiscrisp
1 kg mjölig potatis med skal
100 g riven cheddar
2 äggulor
1 pkt Scan bacon
2 ägg
3 dl panko, grovt rivet ströbröd
frityrolja

Senapsbönor
2 silverlök
200 g blandade gröna bönor (haricots vert, sockerärter)
1 msk fransk senap
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk honung
1 dl olivolja


Gör så här
Sätt ugnen på 150°. Bryn kotlettraden i panna med smör och rapsolja, pensla på senap. Blanda panko med örterna, klappa på kotletten och stek klart i ugn på 150° till en innertemp på 65°.

Dela tomaterna, pressa ut kärnorna. Krydda med vitlök, timjan och hickory. Torka i ugn 150° ca 1 tim. Mixa tomatköttet med äggvita och droppa oljan i droppvis.

Koka potatisen med skal, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt riven cheddar, rör i äggulorna, salta och peppra. Rör tills blandningen är smidig och fast, kyl. Rulla avlånga bollar med ½ skivor bacon runt. Ställ kallt. Vispa upp ägg och panera potatiscrispen, först i ägg, sedan i panko. . Fritera i 180° olja till gyllenbruna. Låt rinna av på papper.

Tunnskiva löken och blanda med övriga ingredienser.