Hem Friterade wontons & kryddiga dippsåser

Friterade wontons & kryddiga dippsåser

av Christoffer Enquist

Wonton är små degknyten, speciellt associerade med det kinesiska köket, och de fylls med allt tänkbart, fläsk, skaldjur eller vegetariskt. Oftast ser du dem som kokta med chiliolja hälld över men här har vi friterat upp dem och innehållet består av black tiger-räka, böngroddar, vitlök och vårlök. Dippsåserna är en aromatisk chiliolja samt en superfräsch sojabaserad sås med bland annat färsk koriander. André Clouets skönt torra Rosé No 3 Champagne Brut fulländar.

Recept

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

André Clouet Brut Rosé No 3, Champagne, Frankrike

art.nr. 77253, 379 kr, 90 p
Clouets rosé är lagrad tre år på sin fällning och det är tal om en druvren pinot noir från firmans egna grand cru-marker i Bouzy och Ambonnay. 15 procent av vinet är ett stilla rött från Bouzy. Doften bjuder på stramt hållen rödbärighet med smultron i spetsen uppbackad av röda bioäpplen, kaksmulor och örtiga nyanser samt blodapelsin. Smakprofilen visar upp en medelfyllig känsla med alert mousse, fin torr känsla och rent driv i det rödbäriga samt viss blodcitrus. En vinös champagne med fin syraryggrad, dessutom mycket sympatiskt prissatt.

Vinet & Maten
Ett mycket lyckat möte mellan det asiatiskt kryddheta och stram roséchampagne som blir mer intensiv i sin rödbäriga fruktighet tillsammans med maten och samtidigt skänker anrättningen än mer fräschör. En matchning som lyfter varandra helt enkelt.

Vinet på Systembolaget >>