Hem Fyllda auberginer & thaibasilika

Fyllda auberginer & thaibasilika

av Christoffer Enquist

Fyllda auberginer: Det finns allt för ofta en missuppfattning om att vegetariskt inte är lika lämpat till kött. Så fel det kan vara då allt handlar om smaker och tillbehör. Här låter vi auberginen stå i centrum, en mustig grönsak när det bakats lång tid, och den tillagas i ugnen, gröps ur och toppas med vitlök, granatäpple, feta och thaibasilika. En ljuvlig förrätt och klockrent till Charles Smiths Substance Pinot Noir.

Fyllda auberginer

Fyllda auberginer

Som förrätt till 4 personer

Ingredienser

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet
Substance Pinot Noir 2021, Washington State, USA
Nr. 59750, 229 kr, 91 p
Aromatisk pinot noir med mogna jordgubbar, rosblommighet, kryddhylla och röd citrus i ytterst tilltalande stil och stramt hållen med örtiga instick, pigg blodapelsinaktig syra, röda bär och kryddiga undertoner från fatlagringen. En fin mogen druvkärna backar upp och avslutet är skalstramt och med viss stjälkighet.

Matchningen
Aubergine som bakas länge får en mustig smak och passar förträffligt till rött. Och med syrliga granatäpplekärnor, salt feta och kryddig basilika så blir mötet med en transparent pinot noir med fin druvmognad mitt i prick då vinet trivs extra bra med syran och sältan.