Hem Gin Mare-GT med syltlök & stjälkselleri matchat med parmaskinka, buffelmozzarella & melon

Gin Mare-GT med syltlök & stjälkselleri matchat med parmaskinka, buffelmozzarella & melon

av Christoffer Enquist

GT kan varieras i oändlighet men vissa gin är bara bättre att experimentera med. Gin Mare hör till dessa och till vår GT frångår vi den klassiska citronskalstwisten till förmån för syltlök och stjälkselleri. Och till en gaffel med buffelmozzarella, parmaskinka, melon och balsamvinäger så får vi dessutom till medelhavskänslan!

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Dryck

Gin Mare Mediterranean Gin, Spanien

art.nr. 86971, 700 ml, 42,7%, 94 p
Varför krångla till saker och ting när det kan vara så rent, elegant och snyggt? Som med delikata Gin Mare till exempel, som drar det här med komplexitet till sin yttersta gräns med inslagen av citrus, apelsin, kryddnejlika, oliver, kardemumma, rosmarin, fänkål, lakritssälta, blommor och diskret basilika. Allt spelar i harmoni och i samtakt och alla underordnar sig samtidigt stjärnan i bandet: enbärskryddan. Tänk sedan mer musik och en låtproduktion i en elegant, silkig och len struktur som ger en formidabelt fyllig gomkänsla för att i avslut ha det torra och kryddiga bettet som svävar ut länge och väl och etsar sig fast i minnet och du vill bara spela om stycket igen och igen. Det bästa med Gin Mare är att den är så pass elegant och fyllig i kraften att vi njuter lika mycket av den i form av sval avec eller ren drink med en isbit, som i en mer rustik och försiktigt tonicmåttad GT… i kupa. Det här är alltigenom en lysande gin!

Mötet mellan mat & dryck
Klassiker möter klassiker. Medelhavet möter Medelhavet. Vad kan gå fel liksom? Här står fräschören i centrumen i glas och på gaffel och smakkombinationerna finner varandra utan att vare sig dryck eller mat tar över showen. Sältan i parmaskinkan exempelvis, som blir till en härlig kontrast till den lilla sötman i GT:n, eller hur drinken plockar ner det feta i buffelmozzarellan. Känslan av sommar under vintertid har aldrig varit starkare!