Hem Glass, jordgubbar och lyxig grädde till en Irish Coffee

Glass, jordgubbar och lyxig grädde till en Irish Coffee

av Christoffer Enquist

Irish Coffee är som bekant en drink som tenderar att fungera lika bra året runt och när vi ändå svänger samman vår Irish Coffee så passar vi på ett servera det svenskade sommartecknet vi känner till – vaniljglass med jordgubbar och grädde. Vi lyxar dock till den och rör ner innanmätet från en vaniljstång i grädden och till glassen får grädden ett stänk av Tullamore D.E.W. i smeten också.

Drinkbas
Tullamore Dew Original Blended Irish Whiskey, 40%
Nr 524, 700 ml, 299 kr, 89p
Vi har tre typer av grainwhiskey, trippeldestillering och under flera år lagras Tullamore D.E.W. Original på traditionella refillfat, ex bourbonfat och ex sherryfat.
En av världens mest säljande whiskey alla kategorier som alltid har varit en smart sådan på så vis att den lika gärna – som ingen kan ha undgått idag – gör sig perfekt till en Irish Coffee, likväl som en riktigt social avec vän. Det är kort och gott en kvalitativ charmör som bjuder på ett uppsluppet och trevligt sällskap med godartad citrus och körsbärsfruktighet med smakfulla vanilj, toffée och chokladnoter. Vi anser nog också att den har fått en mer kryddigare framtoning och mer markerande tobaksnoter de senare åren, vilket ger mer karaktär, men förlorar därmed inte sin allroundkapacitet, eller sociala förmåga. Och fortfarande briljant i en Irish Coffée…

Så här gör du en Irish Coffee med vanilj

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här