Gold Rush

av Christoffer Enquist

Gold Rush är en variant av den klassiska Whiskey Sour, där man ersätter sockerlagen med honung. Ursprunget till drinken finner vi runt millennieskiftet och New York belägna baren Milk & Honey. Honung erbjuder en rikare och mer komplex sötma än vanligt socker, vilket ger drinken en mjukare och rundare profil, vilket i sin tur kompletterar whiskeyns karaktär ypperligt, här i formen av Michter’s US 1 US1 Unblended American Whiskey.

Gold Rush

Gold Rush

Drinkbas

Michter’s US 1 US1 Unblended American Whiskey, Kentucky

Nr 86132 (700 ml) 41,7%, 649 kr, 95
Här har man använt whiskeyindränkta amerikanska vitekfat. Unblended innebär här att whiskeyn aldrig innehåller spannmålsneutral sprit. Det är även detta en underbart elegant skärpt driven akt. Transparent intensitet och sugande fatkryddighet i den vaniljdragna fruktens noter av äpplen(paj), torkad aprikos, citrus och hintar av lakrits och viol.

Så mixar du en Gold Rush

Hej, det här är en del av vår Premiumtjänst.

Logga in med ditt Premiumkonto för att fortsätta eller teckna Premium här

För fler recept och inspiration, se Livets Godas receptbank HÄR