Hem Grekisk sallad

Grekisk sallad

av Christoffer Enquist

Grekisk sallad är den perfekta sommarmåltiden då vi har tillgång till grönsaker av en helt annan kvalitet. Likaså vattenmelon som är en viktig ingrediens i den oreganodoftande salladen som toppas med en rejäl bit feta. Här matchar vi den till en riktig raritet, en rosé från Madeira och på den för ön så viktiga tinta negra-druvan

Grekisk sallad

Grekisk sallad

Grekisk sallad – Recept – 2 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet
Tinta Negra Rosé dos Villões 2022, Madeira, Portugal
Nr. 53945, 219 kr, 89 p
Madeira är starkt associerat med de förstärkta vinerna men bordsvinsscenen växer sig starkare. Här har vännerna António Maçanita och Nuno Faria producerat en rosé på den blå druvan tinta negra och här får vi en väldoftande, aromatiskt rosé med hallon, granatäpple, röda vinbär, stenfrukter och örtiga anslag samt en skönt syrafräsig smak med rödbäriga toner, röd citrus och en strimma tanniner. Långt, torrt och högst personligt.

Matchningen
Den grekiska salladen trivs alldeles utmärkt i sällskap av en mer smakrik rosé och inte minst vinets fina syra lockar fram sötman i grönsakerna. Osten och vinet är likaså en lysande matchning och då det är den enda sältan man jobbar med i en grekisk sallad så trivs rosén än bättre.

Rosén till din grekiska sallad finner man på Systembolaget HÄR >>