Hem Gyoza fyllda med blåmusslor, rödkål & skogschampinjoner

Gyoza fyllda med blåmusslor, rödkål & skogschampinjoner

av Christoffer Enquist

Gyoza, japanska dumplings är väldigt lätta att laga, särskilt om man fuskar lite och köper färdigrullade degar som finns i frysdiskarna. Här fyller vi våra gyoza med blåmusslor som vi kokat upp med asiatisk touch i fonden, fräser rödkål och skogschampinjoner som finhackats och knipsar sedan samman våra dumplings innan de fräses upp och dippas i en soja- och yuzusås. Ekologiska österrikaren Loimer Lenz får uppdraget som sparringpartner. 

Ingredienser – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

2021 Loimer Lenz Riesling, Kamptal, Österrike

art.nr. 4350, 750 ml, 12%, 139 kr, 88 p
Den nya årgången av Weingut Fred Loimers ekologiska riesling speglar förra årets skörd och förutsättningar ypperligt där en utdragen mognadsprocess gett druvor med fin intensitet och sjung i syran, något som märks i denna riesling som visar upp klingande ren stenfrukt, en hint av tropiskt men också svala örtnyanserade instick. Smaken är slank men ändå med extrakt och årgångens fräsighet i syran. Persika, syrliga gröna äpplen och citrus formar basen i det ungdomliga fruktdrivet och följer med i det fästande avslutet som på ett riktigt fint vis uttrycker växtsäsongen. Mycket bra buteljering av en av Kamptals bästa i Niederösterreich.

Matchningen
Österrikisk torr riesling har en annan koncentration än exempelvis tysk och det gagnar en rätt som denna där vinets rika frukt tar hand om sälta och syra i rätten formidabelt utan att förlora i fräschör.