Hem Gyoza fyllda med blåmusslor, rödkål & skogschampinjoner

Gyoza fyllda med blåmusslor, rödkål & skogschampinjoner

av Christoffer Enquist

Gyoza, japanska dumplings är väldigt lätta att laga, särskilt om man fuskar lite och köper färdigrullade degar som finns i frysdiskarna. Här fyller vi våra gyoza med blåmusslor som vi kokat upp med asiatisk touch i fonden, fräser rödkål och skogschampinjoner som finhackats och knipsar sedan samman våra dumplings innan de fräses upp och dippas i en soja- och yuzusås. Ekologiska österrikaren Loimer Lenz får uppdraget som sparringpartner. 

Ingredienser – 4 personer

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

2021 Loimer Lenz Riesling, Kamptal, Österrike

art.nr. 4350, 750 ml, 12%, 139 kr, 88 p
Den nya årgången av Weingut Fred Loimers ekologiska riesling speglar förra årets skörd och förutsättningar ypperligt där en utdragen mognadsprocess gett druvor med fin intensitet och sjung i syran, något som märks i denna riesling som visar upp klingande ren stenfrukt, en hint av tropiskt men också svala örtnyanserade instick. Smaken är slank men ändå med extrakt och årgångens fräsighet i syran. Persika, syrliga gröna äpplen och citrus formar basen i det ungdomliga fruktdrivet och följer med i det fästande avslutet som på ett riktigt fint vis uttrycker växtsäsongen. Mycket bra buteljering av en av Kamptals bästa i Niederösterreich.

Matchningen
Österrikisk torr riesling har en annan koncentration än exempelvis tysk och det gagnar en rätt som denna där vinets rika frukt tar hand om sälta och syra i rätten formidabelt utan att förlora i fräschör.