Hem Hasselbackspotatis, sikrom & smetana

Hasselbackspotatis, sikrom & smetana

av Christoffer Enquist

Gimlet är en klassisk gindrink, dessutom väldigt lätt att fixa och innehåller blott ett fåtal ingredienser då allt handlar om samspelet mellan en bra gin och limejuicen. Fräschören och den lilla sötman blir perfekt tillsammans med mandelhasselbackare som toppas med smetana och sikrom. 

Drinkbas

The Botanist Islay Dry Gin

artikel 52989, 700 ml, 46%, 479 kr, 93 p
Texturen, det är det absolut första etsande och minnesfästande steget in i denna övertygande gin. Viskös i ett stenigt silkigt driv som skapar en magnifik och mycket tilltalande gomattraktion. Därefter smyger sig det kryddiga greppet på och smakernas egenskaper som fyller denna gin börja sprida sig med behag. Det föreligger stor komplexitet i The Botanist och de 22 lokala örter som här är involverade arbetar som en sammansvetsad enhet tillsammans med den basspelande grunden av citrus som lime, citron och apelsin, kryddnejlika såsom en gins själ i form av enbär. Det reflekteras även med små violblommiga anis och maritimt tjärpastill sältade vindar i den söta linjens attraherande melodi. En gin med frisk elegans och distingerad kraft i karaktären.

Gimlet

5 cl The Botanist
3 cl limejuice
2 cl sockerlag
Istärningar
Eventuell limeskiva som dekoration

Mixa ingredienserna i en shaker. Skaka ordentligt och sila sedan upp din gimlet i ett cocktailglas.

Hasselbackspotatis med sikrom & smetana

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här