Hem Högrevsburgare i brioche, karamelliserad rödlök & Red Leicester

Högrevsburgare i brioche, karamelliserad rödlök & Red Leicester

av Christoffer Enquist

En bra burgare kräver i grunden inte mycket utan allt handlar om få ingredienser men enkom av bästa kvalitet. Här håller vi det enkelt och lägger fokus på det som lyfter köttsmakerna och harmonierar bäst – karamelliserad rödlök och engelsk cheddar i form av en Red Leicester. Köttet är såklart högrev och vinet som älskar hamburgaren är Le Hurlevent från Châteauneuf-du-Pape. 

Ingredienser – 4 hamburgare

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin

2020 Le Hurlevent, Châteauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrike

art.nr. 2291, 750 ml, 15,5%, 249 kr, 88 p
Årgång 2020 visar upp en rödbärig transparens, mer hallon och jordgubbar och ett tydligt pepprigt och örtigt anslag. Det finns uppbackning från syrah och cinsault men även dessa förstärker den fräschör vi finner i doften och som också fortsätter i gommen med vitpepprigt kryddad rödbärig frukt, läder och garrigue. Syran är mer markerad, det finns en lätt körsbärskärv kärna och tanninerna bjuder på fint motstånd. Värmande alkohol men alls inte baktungt gör denna årgång av vinet behagligt lättillgänglig och i mer druvorienterad stil, något som förstärks av att inga fat är med i bilden. Ett utmärkt köp.

Matchningen

Årgångens fräschör i Le Hurlevent spelar en viktig roll i matchningen till vår ostdrypande burgare och den mer markerade syran i vinet skär genom fett men samtidigt finns det kropp för att hantera smakintrycken. Lätt kylt blir det här en ‘no-brainer’ tillsammans.

Vinet finner du på Systembolaget här >>