Hem Högrevsburgare i brioche, Red Leicester & karamelliserad rödlök

Högrevsburgare i brioche, Red Leicester & karamelliserad rödlök

av Christoffer Enquist

En bra burgare kräver i grunden inte mycket utan allt handlar om få ingredienser men enkom av bästa kvalitet. Här håller vi det enkelt och lägger fokus på det som lyfter köttsmakerna och harmonierar bäst – karamelliserad rödlök och engelsk cheddar i form av en Red Leicester. Köttet är såklart högrev och till det serveras Bunnahabhains fina 12-åring

Ingredienser – 4 hamburgare

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Whisky

Bunnahabhain 12 Years Un-chillfiltered, Islay, Skottland

art.nr. 10059, 700 ml, 46,3%, 559 kr, 93 p
1979 hade den klassiska 12-åringen premiär sedan dess har formen slipats, elegansen blivit mer framträdande, utan att whiskyn förlorat ursprungsidentitet eller tappat stinget i sin rökighet. Rökigheten arbetar nyanserat och den tjärade bryggan har blivit subtilt penslad. Vi har en fin viskositet, det drar med ett aromatiskt kryddigt och stensilkigt grepp, maritim sälta spelar i fruktens snygga legering av torkad citrus, sultanrussin, aprikos och körsbär och sötman med sina nöt, fudge och vaniljdrag har en mer transparent sida och lägger inte lock på kastrullen och dämpar finessen, vilket gör att vi också får fina lufthål i energin.

Matchningen
Knepet med att matcha whisky och mat? Få ingredienser. Som här och där mycket handlar om hur fint whiskyn möter hamburgarens sälta som lockar fram det fruktiga i drycken. Eller hur väl samspelet är med såväl lök som ost. Harmoni helt enkelt och mycket lyckat. Våga whisky och mat!

Whiskyn finner man på Systembolaget HÄR >>