Hem Högrevsgryta, friterad jordärtskocka, inlagd fänkål, ostronskivling & nässelblad

Högrevsgryta, friterad jordärtskocka, inlagd fänkål, ostronskivling & nässelblad

av Christoffer Enquist

Högrevsgryta & Campofiorin: Sommaren är här och det inspirerar oss till att laga en högrevsgryta i somrigare tappning och som får sällskap av årets första kronärtskocka, nässelblad och inlagd fänkål samt knaperstekt ostronskivling. Ljuvligt gott och till den senaste fina årgången av Masi Campofiorin blir det mitt i prick.

Högrevsgryta & Campofiorin

Högrevsgryta & Campofiorin

Högrevsgryta – Recept 4–6 personer

Gryta

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vinet

Masi Campofiorin 2020, Veneto, Italien
Nr. 5123, 149 kr, 91 p
2020-årgången av Campofiorin är ett direkt från start charmant och inbjudande vin med generös körsbärston, fina fläktande örtnyanser, cigarrlåda, mjölkchoklad och en diskret ton av torkade frukter. Smaken är klassisk Campofiorin med välstrukturerad sammanhållning där tanninerna skänker textur, syran drar mot röd citrus och där den rödbäriga fruktigheten adderar ett lätt körsbärskärnkärvt inslag som vinet mår bra av. Avslutet stramar åt och den torra känslan i den försiktigt zestigt kryddiga eftersmaken visar vad ripasso handlar om.

Högrevsgryta & Campofiorin – Matchningen
Campofiorin tycks vara stöpt för ett syfte; att matcha det mesta i matväg. Här går inget fel utan den lite mer generösa 2020 hanterar hetta, fritering och inlagd fänkål förträffligt men det är klart; finns det tomater med i bilden och rödvinsputtrade sådana dessutom, så är vinet på hemmaplan.

Vinet finner du på ditt närmsta Systembolag HÄR >>