Hem Hoisinglaserad & friterad fläskfilé, krispiga grönsaker & hetta

Hoisinglaserad & friterad fläskfilé, krispiga grönsaker & hetta

av Christoffer Enquist

Glutenintoleranta ölälskare har inte haft det lätt då de öl som funnits på marknaden varit tämligen mediokra. Men de senaste åren har sett en vändning där glutenfri öl gjort ett rejält kvalitetsryck och bland våra favoriter finner vi Stone Brewings Delicious IPA som vi här matchar till en ljuvlig och beroendeframkallande Hoisinglaserad och friterad fläskfilé och där samtliga ingredienser kan njutas lika mycket av just den som drabbats av glutenintolerans. 

Recept – 4 personer

Hej, detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Öl

Stone Brewing Delicious IPA, USA

artikel 1301, 355 ml, 7,7%, 30,30 kr, 93 p
Delicious har en bronsskimrande färg och hälls med fint kvardröjande skum. Det är en snyggt svarvad IPA med bra tryck i frukten och intrycken spänner från kanderade citrusskal, örtighet, tropiska toner av mango och papaya men även den klassiska barrskogskänslan tillsammans med en nyans av halmlada infinner sig. Gomkänslan är krämigt fyllig och vågar ta för sig tillsammans med de beska och samtidigt aromatiska humlenyanserna där tropiskt, citrusfruktigt och aprikos gifter sig fint med malten. Långt, torrt och nyanserat bittert avslut i överraskande stram stil. Och tro oss, du kommer undra vart de 7,7 styrkeprocenten gömt sig.

Matchningen
Tack vare att vi har att göra med en stramt torr IPA blir balansen med de syrliga, heta och söta elementen i rätten fenomenal. Delicious finner sin roll, humlebeskan tonas ner och i stället lockas det maltiga fram vilket vi uppskattar till just mat. En härlig matchning där ölet försvinner rasande snabbt.