Horse´s Neck – denna long drink uppstod under Förbudstiden i USA och namnet anspelar på det långa citronskalet som ringlar sig ner i drinken. Bourbon har varit basen men vi uppdaterar den med en japansk whisky, i det här fallet Nikka from the Barrel, samt apelsinskal istället för citron för att fånga upp Nikkans tropiska noter. Cocktailen toppas upp med ginger ale vilket passar whiskyn alldeles förträffligt.
Drinkbas
Nikka from the Barrel, 51,4%
Nr 551 / 499 kr / 92p
Nikka from the Barrel lanserades på 50-talet och här blendas singlemalt från Yoichi och grainwhisky av majs från Miyagikyo´s Coffey stills. Lagring i bourbonfat, sherryfat och ny amerikansk ek i mindre omfattning. Ålder någonstans mellan 6–10 år och det är en trivsam ungdomlighet som sveper in i gom. Vanilj och nötetsad sötma i den lätt tropiska torkade fruktigheten med vissa orientaliska inslag i kryddigheten. Stramar upp bra i avslut och lägger ett försiktigt tobaksspår efter sig. Ömsinta procent och Nikka sätter ner foten direkt med detta ”insteg” som visar upp den numera klassiska Nikka- formulan för… jäkligt bra whisky.
Så mixar du en Horse’s Neck – ingredienser
Hej, detta är en låst Premiumartikel.
Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här